in

Idrettstjerne hylles etter sitt bidrag – gir over 90 millioner til fattige og hjemløse

Bokseren Tyson Fury ser kanskje gal ut i blikket, men hjertet er godt som gull. 

På lørdag bokset Tyson Fury sin kanskje viktigste kamp i karrièren. Tittelkampen mot Deontay Wilder i Los Angeles endte uavgjort, men at Fury skulle gå en slik kamp var det ingen som trodde for kort tiden siden.

Fury har nemlig vært utenfor bokseringen de siste årene etter at han ble utestengt for å ha testet positivt på det forbudte stoffet nandrolon i februar 2015.

Etter utestengelsen har Fury vært åpen om livet som inneholdt skilsmisse, alkohol og narkotikaproblemer og depresjon.

Lørdagens kamp dedikerte han til mennesker med psykiske problemer.

«Til alle der ute som sliter med psykiske problemer, denne kampen var for dere,» sa han etter kampen.

Gir vekk enorm sum til fattige 

Tyson Fury har ikke bare vist at det går an å komme seg på beina igjen etter å lagt nede. Han har også vist et enormt hjerte. Bokseren som har tjent gode penger på å komme tilbake i ringen har nemlig bestemt seg for å donere bort pengene han har tjent på comebacket. Til fattige og hjemløse.

– Jeg kommer til å gi nesten alt til fattige mennesker, og bygge hus til hjemløse. Jeg har ikke så mye annet å bruke pengene på, jeg har ingen interesse av å være en millionær eller billionær. Jeg er en bokser, ikke en businessmann. Man kan ikke ta pengene med seg i graven, så da kan man like gjerne bruke dem på å hjelpe mennesker som har det vanskelig, sier Fury til The Mirror.

Folk må hjelpe seg selv 

Selv om Fury gir bort millioner, er han opptatt av at pengene må fordeles til viktige ting som hus, og at ingen skal få «sydd puter under armene» på grunn av hans donasjoner.

– Det er lett å bruke andres penger, og pengene jeg har tjent, er praktisk talt blodpenger. Mine barn må gjøre jobben selv og lage sin egen vei i livet, de kan ikke leve av mitt navn eller rykte fordi det er en alt for lett rute. Man ser ofte at rike folks barn ikke gjør noe fordi de hadde det for enkelt. Jeg har aldri hatt det lett, jeg måtte jobbe for det jeg fikk. Jeg jobbet fra jeg var veldig ung, alt jeg ønsket i livet, måtte jeg jobbe for, sier han til CBS.

For en fantastisk fin handling av Tyson Fury! Trykk på deleknappen for å hylle denne mannen du også!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ada Hegerberg kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller

Sjelden hvit rein avbildet i Nord-Norge – tar av på nettet