in ,

Trippel lykke for Tromsø-par: Skjer nesten bare én av en million ganger

Foto: Privat / Instagram

Da Martine (25) dro på ultralyd tre måneder ut i svangerskapet for å sjekke at alt sto bra til med barnet fikk hun seg to overraskelser.

Martine Hansen og Fredrik Prestbakmo fra Tromsø ble nylig foreldre til tre små jenter. De er eneggede trillinger, noe som ifølge avisa Nordlys skjer nesten bare én av en million ganger.

– Det var et sjokk for oss. Vi ble veldig overrasket. Det var ikke noe vi hadde sett for oss. Vi synes det var fantastisk, men samtidig visste vi at faren for komplikasjoner var større ved trillinger, sier den nybakte trebarnsmoren til Nordlys.

Svangerskapet gikk bra men i uke 28 ble det oppdaget at den ene av de tre sjarmtrollene ikke tok til seg nok næring. Dermed ble de tatt med keisersnitt da jentene var i uke 28. Familien som plutselig talte fem måtte dermed tilbringe de første to månedene av trillingenes liv på sykehuset. I slutten av mai fikk de imidlertid dra hjem.

De tre jentene som alle er sunne og friske har fått navnet Era, Belle og Ivy.

– Det har egentlig gått veldig bra, og vi er heldige som har fått så friske og fine barn, sier et foreldrepar som innrømmer det har blitt litt lite nattesøvn.

Siden jentene er eneggede er de helt like. Era er litt større enn søstrene sine, så foreldrene klarer å se hvem som er Era. Men de to andre skiller de fra hverandre ved hjelp av litt farge på neglen til Belle.

Store medisinske leksikon skriver at eneggede trillinger kalles monozygote. Da har det befruktede egget helt i begynnelsen av svangerskapet delt seg i tre forskjellige fosteranlegg.

De kan også være treeggede, eller trizygote, som det også kalles. Da har tre forskjellige eggceller blitt befruktet med hver sin sædcelle.

Et tredje alternativ er at to av trillingene være eneggede og skrive seg fra det samme befruktede egget, mens den tredje skriver seg fra et annet befruktet egg.

Hyppigheten av trillingfødsler er om lag 1 per 7200 fødsler.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Trine Rein og Lars Monsen

Trine Rein og Lars Monsen i sorg: – Så fryktelig tom her

Ni av ti mener reiseforsikringen er gyldig – mange kan ta feil