søndag, juni 13, 2021

USA og fremtiden: Bør man være optimistisk eller pessimistisk?

Mest lest nå

Hei, og god hilsen! Lenge siden sist. Mye har skjedd (spesielt i politikken)! Sist jeg publiserte en artikkel var vel i januar, rett etter et kuppforsøk som rystet hele verden. Denne artikkelen gir et «overfladisk» innblikk i de nyeste politikknyhetene fra USA. Mye har skjedd siden kuppforsøket 6. januar.

Det er helt sikkert mange analyser jeg kunne gjort på politiske prosesser i dag – spesielt i USA – siden sist jeg skrev. Jeg kan for eksempel si at det er flott for det amerikanske demokratiet at en fyr som Joe Biden er blitt president. Likevel kan jeg helt enkelt påpeke hans mangler, deriblant hans fortsettelse av Obamas utenrikspolicy (bombingen av Syria), og hans motvilje til å få frem betydelige endringer i både helsevesenet og minstelønnen.


Det jeg og mange andre faktisk må innse er at slike «drastiske» endringer ikke skjer gjennom godt etablerte veier, slik som Kongressen (og dens formidable haller). Nei da, det handler ofte om et maktspill der den ene parten gir og den andre parten tar. Slik er den amerikanske politikken i dag, og det er selvsagt svært trist. Men hva i helvete kan vi gjøre?

Etter Trumps katastrofale og kaotiske opphold i Det hvite hus, må Joe Biden «lime» USA tilbake igjen på kartet. Bilde: Financial Times

Denne Covid-lovgivningen (pris: 1.9 billioner kroner) som for så vidt hele det demokratiske partiet prøver å få gjennom betyr ingenting. Demokratene vil få stemt det gjennom, men nå vil ikke republikanerne være på lag med det amerikanske folk. Det virker sikkert sjokkerende for Ola Nordmann at de amerikanske folkevalgte ikke vil hjelpe det folket som valgte dem inn, men det er – som sagt – et spill om å gi og ta. «Til helvete med dem så trenger det! Her må vi holde våre valgløfter, selv om det betyr at det amerikanske folk lider!». Det er det republikanerne (og et fåtalls demokrater) tenker.

Jeg vil prøve å fortsette skrive for Sosialnytt, helt uten innblanding fra andre. Veldig ofte vil det være meningsinnlegg, da det helt klart er mine egne meninger som uttrykkes. Forresten, dette innlegget virker sikkert veldig dystert, men jeg tror at vi har gode tider i vente. Covid-vaksiner, en ordentlig president? Hallo, godt nytt! La oss i hvert fall se hva som skjer videre. Jeg er optimistisk.  

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter