Shayla Winn, eller Shayy, som hun kaller seg, ble blind for under ett år siden. Likevel møtte hun opp på Idol-audition og rørte dommerne med den nydelige stemmen sin.

Shayy er 17 år og studerer kunst ved Thomas Dale High School i Virginia i USA. Hun dro til legen da hun begynte å se dårlig. Hun tenkte hun kanskje trengte briller.

Men Shayy fikk beskjed om at hun hadde en svulst i hjernen. Legene klarte å fjerne halve svulsten men Shayy endte opp med å miste synet, og med en usikker medisinsk fremtid.

Foto: YouTube

Strever med sin nye tilværelse

Shayy strever i dag med å lære seg å leve uten å kunne se. Hun strever med å lære seg blindeskrift og hun strever med å navigere seg rundt omkring. Hun må også tåle stygge kommentarer og mobbing fra omgivelsene. Likevel har hun klart å beholde en positiv innstilling.

Foto: YouTube

Nylig var hun på audition på TV-programmet Idol. Da hun stod foran dommerne, måtte dommer Lionel Richie tørke en tåre før hun i det hele tatt hadde begynt å synge.

Foto: YouTube

Lionel Richie brast i gråt

Da musikken startet, og Shayy åpnet munnen, ble dommerne satt helt ut. Shayy hadde valgt å synge “Rise Up” av Andra Day. En ballade som handler om å overvinne hindre i livet. Den perfekte sangen for Shayy. Lionel Richie måtte tørke enda flere tårer.

LES OGSÅ
Vennskapet til den norske hunden Zita og anda Bob Kåre går verden rundt

«Målet mitt er å berøre folk når jeg synger. Jeg tror jeg klarte det», sa Shayy da hun var ferdig.

Og om du ikke allerede har gjettet det, så gikk Shayy videre i konkurransen.

«Ikke la noe hindre deg fra å nå drømmen din og det vil gjøre», sa Shayy etterpå.

«Hvis du vil gjøre det, så kan du gjøre det. Du må kanskje finne en annen vei, men du kan gjøre det», sa hun.

Finn frem en kleenex, og se videoen fra auditionen her: