in ,

Dronning Elizabeth har fått korona

Kun noen dager etter at Camilla og Charles fikk korona for andre gang, har nå Dronning Elizabeth (95) testet positivt for korona.

Buckingham Palace har bekreftet overfor Daily Mail at Dronningen har testet positivt for Covid-19 bare dager etter at Charles og Camilla begge ble smittet av viruset.

Den 95 år gamle monarken opplever «milde forkjølelseslignende symptomer». Til tross for sykdommen venter hun å gjennomføre lette plikter i Windsor den kommende uken.

Hun vil motta legehjelp og følge alle hensiktsmessige retningslinjer, skriver avisen.

De skriver videre at Dronningen antalgelig er trippelvaksinert, men etter ordre fra legen har hun tatt det rolig siden midten av oktober. Siden da har hun kansellert en rekke avtaler og tilbrakte også en natt på sykehus for å ta prøver.

Etter sykefraværet på drøye tre måneder, gjenopptok Dronningen sine offisielle plikter igjen den 5. februar. Det er ikke oppgitt noen annen grunn til sykefraværet enn at hun var sliten.

8. februar hadde hun besøk av prins Charles som testet positivt for korona noen dager senere.

Camilla, hertuginnen av Cornwall, testet også positivt for Covid-19.

Buckingham Palace har flere ganger nektet å kommentere om dronningen selv har fått viruset. Det er dermed uklart når hun avga den positive testen som altså nå er bekreftet.

Prins Charles og hertuginne Camilla har altså fått korona for andre gang. De ble smittet første gang allerede i mars 2020. Tronarvingen skal ikke ha hatt alvorlig koronasykdom.

Prinsen av Wales har uttalt i et intervju med BBC  at han «slapp billig unna»

Langt senere ble det også kjent at prins William hadde korona i april 2020. Prins William er nummer to til å arve den britiske tronen, og ifølge britiske medier skal den positive koronatesten ha blitt holdt hemmelig for å unngå å skape bekymringer. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

therese johaug

Suveren avslutning av Johaug

Prinsesse Madeleine

Prinsesse Madeleine deler bursdagsbilde av datteren