in

Eliteseriespilleren er etterlyst i 194 land

babacar sarr

I over to år har myndighetene i 194 land forsøkt å finne Babacar Sarr, den tidligere eliteseriespilleren som bar drakten til Start, Sogndal og Molde.

– Vi har fremdeles tro på at han kan bli sporet opp. Det er ingen tidsfrist meg bekjent for etterlysningen, sier statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim til Dagbladets papiravis 20. november 2021.

Den tidligere eliteseriespilleren er tiltalt for en sovevoldtekt i 2017 og er anmeldt for en lignende hendelse i Sogndal i 2014.


Da den dengang 21 år gamle Sarr signerte med Start i 2012 omtalte klubbens direktør signeringen som en av de mest spennende i sin tid. Han ble omtalt som «mannen som aldri slår en feilpasning» og var spådd en lysende fotballkarriere.

Istedenfor endte han opp i Interpols register over etterlyste.

Under rettsaken i kjølvannet av sovevoldtekten i Molde fikk Sarr som sa den seksuelle kontakten mellom de to var frivillig medhold av meddommerne, mens retten mente at kvinnen som beskrev forholdet som en sovevoldtekt hadde rett.

Da dommen falt ble Sarr firfunnet for voldtekt, men dømt til å betale kvinnen 150.000 kroner i oppreisning. Avgjørelsen ble anket, og Sarr dukket aldri opp til ankesaken i Lagmannsretten.

På dette tidspunktet hadde Sarr signert med en russisk klubb. Men innen de får tak i han har han flyttet til Saudi-Arabia hvor han en kort tid spilte for av landets fotballklubber. Nå er han sporløst forsvunnet.

Statsadvokaten sier til Dagbladet at både Sarrs forsvarer og fotballagenter har bistått med å prøve å få kontakt med ham, men at ingen av dem kan svare på hvor i verden han befinner seg. Kvinnenes bistandsavdokat, John Christian Elden, mener derimot det har vært svært stille fra påtalemyndighetene i saken.

– Sarr finnes og det kan kanskje gjøres enda litt mer for å pågripe ham, sier Elden til Dagbladet.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ernæringsfysiolog: Kostholdet på Farmen er ikke så ille som det ser ut som

Politiet ber vitner melde seg etter dødsfall