torsdag, april 2, 2020

Forskning: Å alltid komme for sent kan være et sunnhetstegn

Mest lest nå

Ida Gran-Jansen (32) blir mamma igjen – avslører kjønnet

Kjendisbaker Ida Gran-Jansen (32) og samboer Eirik Lyssand venter sitt andre barn til sommeren. Ida avslørte selv den store nyheten på sin Instagram-profil. "Halvveis til...

Min kone er en sykepleier. Min kone er en helt.

Mannen skriver brev om konen sin: Hun vil kysse barnet, hun vil kysse meg, og så vil hun gå å ta vare på folk som har den verste dagen i hele sitt liv.
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Hører du til dem som alltid kommer noen minutter for sent, samme hva du skal og hva det gjelder? Det kan faktisk være et godt tegn og bety du både kommer til å leve lenger og har et lykkeligere liv enn de som alltid er presise. Det er en studie utført av psykolog Jeff Conte i 2003 som viser dette.

Studien viser at folk som generelt er for sent ute også har en mer avslappet holdning til hverdagen, som igjen bidrar til at de har lavere blodtrykk, er mindre stresset og mindre depressive enn andre.

Ikke bare det, de som ofte kommer noen minutter for sent er i følge undersøkelsen også mer optimistiske og føler de kan få tid til mer i den tiden de har til rådighet. Alt i alt har de et sunnere syn på tilværelsen og føler ikke stress over ting de ikke rekker – de gjør det bare litt senere.

Løser problemer raskere

En annen undersøkelse, publisert i Harvard Health Publishing, forteller at; «optimisme hjelper folk å takle sykdom og å rekonvalisere seg fra blant annet kirurgiske inngrep»

Videre skrives det at; «Enda mer imponerende er virkningen av et positivt syn på helbred og lang levetid. Forskning forteller oss at en optimistisk utsikt tidlig i livet kan forutsi bedre helse og en lavere dødsrate i oppfølgingsperioder på 15 til 40 år.»

En annen fordel er at undersøkelsen viser at kronisk sene mennesker har en tendens til å finne løsninger på problemer raskere enn presise mennesker, nettopp fordi de er vant til å ta ting på sparket og løse ting i siste liten.

Er du ofte litt for sent ute? Det kan være godt nytt for helsen din, hevder forskning. Foto: Pixabay

Vi kjenner vel alle til ordtaket; «bedre sent enn aldri»? Noe som faktisk kan vise seg å være mer riktig enn først antatt. Eller skal vi heller si; «bedre sent enn til tiden»?

Det er imidlertid viktig å merke seg at det kun er snakk om noen få minutter for sent – ikke time- eller dagevis. Del gjerne videre med de du kjenner som alltid kommer for sent!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

EU-politiker hever stemmen – Steng dyremarkedene i Kina nå!

Den svenske EU-parlamentarikeren Fredrick Federly vil stenge dyremarkedene i Kina, skriver han i en debattartikkel i svenske Expressen. Det har vært mange spekulasjoner rundt oppstandelsen...

Nå bør du bytte strømavtale – prisene er historisk lave

Spotprisene på strøm er historisk lave, og det er store forskjeller mellom dyreste og billigste avtale. Nå oppfordrer forbrukerrådet alle til å bytte avtale. Strømprisene...

Henriette Steenstrup i viruskrangel med Henriette Lien

Henriette Steenstrup reagerer kraftig på en del ting Henriette Lien skriver om koronaviruset på Instagram-kontoen sin. Hun mener Lien mangler dømmekraft og sprer usannheter. -...