Forsiden Forskning Forskning: Å alltid komme for sent kan være et sunnhetstegn

Forskning: Å alltid komme for sent kan være et sunnhetstegn

Hører du til dem som alltid kommer noen minutter for sent, samme hva du skal og hva det gjelder? Det kan faktisk være et godt tegn og bety du både kommer til å leve lenger og har et lykkeligere liv enn de som alltid er presise. Det er en studie utført av psykolog Jeff Conte i 2003 som viser dette.

Studien viser at folk som generelt er for sent ute også har en mer avslappet holdning til hverdagen, som igjen bidrar til at de har lavere blodtrykk, er mindre stresset og mindre depressive enn andre.

Ikke bare det, de som ofte kommer noen minutter for sent er i følge undersøkelsen også mer optimistiske og føler de kan få tid til mer i den tiden de har til rådighet. Alt i alt har de et sunnere syn på tilværelsen og føler ikke stress over ting de ikke rekker – de gjør det bare litt senere.

Løser problemer raskere

En annen undersøkelse, publisert i Harvard Health Publishing, forteller at; «optimisme hjelper folk å takle sykdom og å rekonvalisere seg fra blant annet kirurgiske inngrep»

LES OGSÅ
Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer
LES OGSÅ
Norsk forskning: Kvinner er bedre sjåfører enn menn

Videre skrives det at; «Enda mer imponerende er virkningen av et positivt syn på helbred og lang levetid. Forskning forteller oss at en optimistisk utsikt tidlig i livet kan forutsi bedre helse og en lavere dødsrate i oppfølgingsperioder på 15 til 40 år.»

En annen fordel er at undersøkelsen viser at kronisk sene mennesker har en tendens til å finne løsninger på problemer raskere enn presise mennesker, nettopp fordi de er vant til å ta ting på sparket og løse ting i siste liten.

Er du ofte litt for sent ute? Det kan være godt nytt for helsen din, hevder forskning. Foto: Pixabay

Vi kjenner vel alle til ordtaket; «bedre sent enn aldri»? Noe som faktisk kan vise seg å være mer riktig enn først antatt. Eller skal vi heller si; «bedre sent enn til tiden»?

Det er imidlertid viktig å merke seg at det kun er snakk om noen få minutter for sent – ikke time- eller dagevis. Del gjerne videre med de du kjenner som alltid kommer for sent!

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...