torsdag, desember 12, 2019
Dyr Fikk beskjed om ikke å komme for nær selungen...

Fikk beskjed om ikke å komme for nær selungen – måtte avlives

-

En selunge ble observert alene på stranda i Helsingborg i Sverige. Folk trodde den var blitt forlatt av moren. Politiet ba folk ikke gå for nære den, men folk hørte ikke etter. Det førte til at selungene måtte avlives.

Flere personer ringte politiet for å fortelle om de forlatte selungene. Men selungene var ikke forlatt.

«Ettersom ungene ikke er svømmedyktige, blir de forlatt på stranda. Det er ikke uvanlig at de ligger der ganske lenge av gangen, før mødrene kommer tilbake med mat», sier Filip Annas, presseansvarlig for den sørlige regionen, til Aftonbladet.

Mødrene kan være borte i flere dager

Politiet i vestre Skåne la ut et innlegg på Facebook der de oppfordret folk til å holde avstand. Mødrene kan nemlig være borte i flere timer, noen ganger dager, men de kommer tilbake til ungene. Dessverre hørte ikke folk etter. Nå er selungene avlivet.

«På grunn av at allmenheten ikke respekterte oppfordringen om å holde seg 100 meter unna, har det bidratt til at moren ikke har våget seg opp på stranda og gav opp selungen, som ble avlivet søndag kveld», skriver politiet i innlegget.

Ungene blir stresset av mennesker

Politiet ønsker å understreke hor viktig det er at man ikke nærmer seg dyreunger som ligger alene ute i naturen.

«Vi kan ikke understreke nok hvor viktig det er å ikke nærme seg selunger som ligger på våre strender, eller på svabergene. Selungene blir liggende fordi de ikke er svømmedyktige og det er ikke uvanlig at mødrene er borte i mange timer, iblant til og med dager, inntil de kommer tilbake og mater ungene. I tillegg stresses ungene veldig av menneskers nærvær», skriver politiet i vestre Skåne på Facebook.

Noen dyr vil også ikke ha noe med ungene sine å gjøre om de lukter at det har vært mennesker ved dem.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kona til Thomas Numme med pinlig avsløring på Senkveld

Fra 2003 til 2018 jobbet Thomas Numme som programleder for Senkveld. Forrige uke var han gjest i programmet, sammen med kona.  At "Senkveld med Thomas...

Bildet av 6-åringen som må spise alene på skolen har opprørt en hel verden

For de fleste vil det å ekskludere et barn være en utenkelig handling. Men det skjer. Dessverre. Bildene av seks år...

Døde i arresten: Her kollapser 16-åringen

Carlos Gregorio Hernandez Vasquez er ett av minst seks barn som har mistet livet i varetekt hos det amerikanske grensepolitiet siden desember 2018.