Forsiden Dyr Fikk beskjed om ikke å komme for nær selungen – måtte avlives

Fikk beskjed om ikke å komme for nær selungen – måtte avlives

En selunge ble observert alene på stranda i Helsingborg i Sverige. Folk trodde den var blitt forlatt av moren. Politiet ba folk ikke gå for nære den, men folk hørte ikke etter. Det førte til at selungene måtte avlives.

Flere personer ringte politiet for å fortelle om de forlatte selungene. Men selungene var ikke forlatt.

«Ettersom ungene ikke er svømmedyktige, blir de forlatt på stranda. Det er ikke uvanlig at de ligger der ganske lenge av gangen, før mødrene kommer tilbake med mat», sier Filip Annas, presseansvarlig for den sørlige regionen, til Aftonbladet.

Mødrene kan være borte i flere dager

Politiet i vestre Skåne la ut et innlegg på Facebook der de oppfordret folk til å holde avstand. Mødrene kan nemlig være borte i flere timer, noen ganger dager, men de kommer tilbake til ungene. Dessverre hørte ikke folk etter. Nå er selungene avlivet.

«På grunn av at allmenheten ikke respekterte oppfordringen om å holde seg 100 meter unna, har det bidratt til at moren ikke har våget seg opp på stranda og gav opp selungen, som ble avlivet søndag kveld», skriver politiet i innlegget.

LES OGSÅ
Gutten kollapset etter å ha snurret på husken. Nå vil mammaen advare andre foreldre
LES OGSÅ
Flodhesten slipper "verdens størst fis" - nå har over 23 millioner sett videoen

Ungene blir stresset av mennesker

Politiet ønsker å understreke hor viktig det er at man ikke nærmer seg dyreunger som ligger alene ute i naturen.

«Vi kan ikke understreke nok hvor viktig det er å ikke nærme seg selunger som ligger på våre strender, eller på svabergene. Selungene blir liggende fordi de ikke er svømmedyktige og det er ikke uvanlig at mødrene er borte i mange timer, iblant til og med dager, inntil de kommer tilbake og mater ungene. I tillegg stresses ungene veldig av menneskers nærvær», skriver politiet i vestre Skåne på Facebook.

Noen dyr vil også ikke ha noe med ungene sine å gjøre om de lukter at det har vært mennesker ved dem.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet