tirsdag, januar 25, 2022

Klar tale fra Stoltenberg: – Risikoen for å bli smittet blir nå større enn noen gang

Mest lest nå

Koronasmitten vil trolig snart stige kraftig i Norge. FHI-direktør Camilla Stoltenberg oppfordrer folk til å møte opp og få vaksine og boosterdoser.

– Det haster. Vi forventer en stor bølge med smitte rett etter nyttår. Risikoen for å bli smittet blir nå større enn noen gang. Vaksinasjon beskytter godt mot alvorlig sykdom. Jeg ber derfor dem som så langt har takket nei til vaksinasjon, om å tenke seg om en gang til, sier direktør Camilla Stoltenberg i FHI.

Hun presiserer at vaksinasjonssentrene i alle landets kommuner står klare til å gi første dose.


– Når så mange smittes i løpet av kort tid, vil risikoen for å bli alvorlig syk være større enn noen gang for de som ikke er vaksinerte. Men vaksinene vil beskytte den enkelte godt, sier Stoltenberg.

Et stort antall samtidig syke kan gi stor belastning på sykehus, kommunehelsetjenestene og hele samfunnet.

Uvaksinerte utgjør nå halvparten av dem som legges inn i sykehus for covid-19.

– Derfor oppfordrer vi alle uvaksinerte til å møte opp på vaksinasjonssentrene i det nye året for å starte vaksinering, sier direktør Camilla Stoltenberg i FHI.

Omikronvarianten fører nå til en ny bølge av smitte og sykehusinnleggelser i mange europeiske land. Kommunene og sykehusene forbereder seg på at denne bølgen kommer til Norge i januar.

–  Vi har nå trolig et kort tidsintervall før smitten raskt vil stige. Det må vi utnytte for å få vaksinert flest mulig av dem som venter på sin første, andre eller tredje vaksinedose, sier Camilla Stoltenberg.

Hun oppfordrer alle i risikogrupper og alle over 45 år til å møte opp for å få sin oppfriskningsdose dersom det er gått 20 uker siden siste dose.

En tredje dose har blant annet hjulpet betydelig på innleggelser blant vaksinerte eldre høsten 2021.

– Hvis det er gått 20 uker siden andre vaksinedose, kan alle over 18 år få oppfriskningsdose. Vi er spesielt opptatt av at risikogrupper og alle over 45 år får tatt oppfriskningsdose. Det er ikke mangel på vaksiner, og kommunene gjør en svært god jobb med å tilby vaksinering over hele landet. Så min oppfordring for det nye året er: Møt opp for vaksinering! sier direktør Camilla Stoltenberg i FHI.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter