Hjem Kjendisnytt Lars Monsen åpner opp om den mørke tiden: – Drakk mye

Lars Monsen åpner opp om den mørke tiden: – Drakk mye

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

– Det ble glatt 30 pils før jeg gikk inn på diskoen.

Dette er ordene til den populære friluftsmannen Lars Monsen. I et åpent intervju med Lindmo forteller Monsen om en sårbar ungdomstid, preget av alkohol og ensomhet.

Den folkekjære eventyreren har den siste tiden skapt mye engasjement med sine uttalelser om vindkraftutbyggingen. Men nå er det hans egen fortid som skaper engasjement i sosiale medier.

NRK skriver om intervjuet som sendes på NRK i kveld. Monsen forteller at han drakk alt for mye gjennom tjueårene.

– Jeg drakk veldig mye i noen år, og jeg drakk mye alene. Jeg haddde kompiser som også var med og festet, men jeg tok den alltid lenger. Det ble glatt 30 pils før jeg gikk inn på diskoen, sier han i intervjuet.

Gir ut biografi

I slutten av måneden kommer biografien «Lars Monsen: mitt liv». Her forteller Monsen om fortiden som de færreste kjenner til. Han forteller også om sitt nære forhold til storebroren som var rusavhengig. Storebroren er død nå.

Under intervjuet med Lindmo forteller Monsen at en kasse øl forsvant på null komma niks.

– Jeg pleide å ha et ritual da jeg satt på T-banen med mye folk. Hver gang døra lukket seg tok jeg en hel øl i en slurk. På 25 minutter var halve ølkassa borte, sier han.

Måtte endre livsstil 

Men Lars Monsen var ikke fornøyd eller lykkelig med det livet han levde. Han visste at noe måtte gjøres. Det var slik han oppdaget at skogen og naturen var det perfekte «skjulested» fra alkoholen.

– I skauen og på fjellet hadde jeg ikke behov for rus. Turene ble stadig lengre, og jeg kjente at eventyrlysta steig.

Ifølge NRK er det spesielt en episode som gjorde at Monsen forsto at han måtte ta grep.

– Jeg var på vei hjem på natta etter byen, så skulle jeg «slå lens» inntil en busk. Da jeg begynner, ser jeg at det er en annen fyllik jeg tissa på. Da skjønte jeg at det er ikke dette jeg vil og tenkte «skjerp deg».

Jeg synes det er tøft gjort av Lars Monsen å fortelle om tiden med problemer og alkohol. Han viser at det aldri er for sent for noen, og er et flott forbilde for alle som måtte være i samme situasjon; det går alltid an å endre seg. Del gjerne historien hans videre!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com