Hjem Reise Nå er folk igang med å bestille årets ferier – hit reiser vi

Nå er folk igang med å bestille årets ferier – hit reiser vi

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Ferieplanleggingen for året er i gang med kjente feriefavoritter på topplistene. Selv om noen venter med å bestille, ser det foreløpig ikke ut til at økonomisk usikkerhet betyr mye for bestillinger til sommerferien.

Mange planlegger ferier for året i januar og FINN sine tall viser at det er hele 82prosent flere klikk på bestillinger den første uken i januar, målt mot samme uke i fjor.

Dette viser at reisevilligheten absolutt er tilstede til tross for strammere økonomi.

Varme og storbyer

Vinterferien er ikke langt unna og de fleste ønsker å reise til varmere strøk eller til storbyer. Tradisjonelt sett er det nå i januar at mange bestiller reiser for året, ifølge kommersiell direktør i FINN reise, Terje Berge.

– Vi ser allerede at både vinterferien og påskeferien er godt bestilt, men det er fortsatt en del som venter med å bestille ferie i år. Husk at en kan få rimeligere reiser jo tidligere en bestiller, sier Berge.

De mest populære destinasjonene for vinterferien i år er: 

 1. Gran Canaria
 2. Oslo
 3. Bangkok
 4. London
 5. Tenerife

Både vinterferien og påskeferien betyr også for mange leie av hytte i Norge, der Trysil er den mest populære destinasjonen, etterfulgt av Hemsedal og Hafjell.

Også i påskeferien velger mange å reise på storbyferie, og det som er spesielt i år er at Bangkok har kommet inn på en andreplass som destinasjon. 

De mest populære destinasjonene for påskeferien i år er: 

 1. London 
 2. Bangkok
 3. Oslo
 4. Mallorca
 5. Paris

Sommerfavorittene bestilles nå

Noen har allerede planlagt sommerferien og som vanlig er sommerfavorittene Spania og Hellas på topplisten.

Spesielt innen pakketurer er disse landene populære for norske turister, men vi ser også at mange foretrekker Norgesferie.

– Trykket for å bestille sommerferie er overraskende høyt, og at det ikke ser ut som om strammere økonomi påvirker sommerferieplanene foreløpig. Vi ser også at Norgesferie og hytteleie har vært svært populært de siste årene og dette ser ut til å fortsette, forteller Berge.

De mest populære destinasjonene for sommerferien i år er: 

 1. Spania
 2. Hellas
 3. Thailand
 4. Norge
 5. Tyrkia
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com