in ,

Straks duket for fotball-EM: Dette er motstanderne Norge møter i gruppespillet

Foto: Instagram/@fotballandslaget

Det er duket for en skikkelig fotballfest når de 16 beste landslagene i Europa skal kjempe om å løfte trofeet på Wembley.

Norge er som vanlig representert, og i dette mesterskapet er også stjernespiller Ada Hegerberg klar for å kjempe for de norske fargene.

Lagene er fordelt på fire grupper med fire lag i hver. Norge møter vertsnasjonen England, Nord-Irland og Østerrike. Engelskmennene åpner mesterskapet mot Østerrike onsdag 6. juli, mens de norske jentene møter Nord-Irland dagen etter. Kampen spilles på St Mary’s Stadium i Southampton.


Hvem som overtar trofeet etter regjerende mester Nederland avgjøres i den store finalen på Wembley i London søndag 31. juli.

EM i fotballens hjemland

Årets fotball-EM er det syvende fotballmesterskapet på rad der NRK og TV 2 deler på senderettighetene. 31 kamper blir jevnt fordelt mellom de to mediehusene.

Denne gangen er det NRK som skal sende åpningskampen og finalen. De fire kvartfinalene er jevnt fordelt mellom de to kanalene, mens semifinalene sendes på TV 2.

NRK-sendingene ledes av programleder Carina Olset og Andreas Hagen. Andreas Stabrun Smith kommenterer Norges kamper sammen med ekspert Carl-Erik Torp, men også Patrick Rowlands skal kommentere enkelte TV-kamper sammen med ekspert Melissa Wiik. 

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

For TV 2 er det Endre Olav Osnes som skal kommentere Norges kamper sammen med Solveig Gulbrandsen. Sendingene kommer til å bli ledet av Ingrid Halstensen fra fotballstudio i Bergen, mens Jan-Henrik Børslid fortsetter der han slapp i Premier League-sesongen med å være reporter og programleder i England. Landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand har fått en ny rolle som kanalens gjest, mens Morten Langli er blant dem som skal være ekspert i studio.

EM i fotball for kvinner 2022 er det 13. europamesterskapet i fotball for kvinner og blir arrangert fra 6. til 31. juli 2022.

Gruppene

Gruppe A: England, Østerrike, Norge, Nord-Irland

Gruppe B: Tyskland, Danmark, Spania, Finland

Gruppe C: Nederland, Sverige, Sveits, Portugal

Gruppe D: Frankrike, Italia, Belgia, Island

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hunden får prøve familiens jacuzzi – reaksjonen er ubetalelig

thon

Olav Thon fyller 99 år – i dag hyller vi mannen som har gitt milliarder til forskning