mandag, september 27, 2021

Overraskende undersøkelse – folk som drikker alkohol har mindre sykefravær fra jobben

Mest lest nå

Hører du til dem som liker å unne deg selv et glass øl eller vin en gang i mellom? I så fall er dette gode nyheter til deg. En ny undersøkelse viser nemlig at de som tar et lite glass i ny og ne faktisk har mindre sykefravær enn de som er tilnærmet eller totalt avholds. Det er den britiske avisen Independent som melder om dette.

Det er forskere ved helseinstituttet i Finland som har undersøkt nesten 50 000 testpersoner, og resultatet er tydelig – det er betraktelig forskjell på sykefraværet hos dem som drikker alkohol, og de som ikke gjør det!


Foto: Pixabay

Totalt deltok 47 520 personer i undersøkelsen som gikk over 19 år. Resultatet viser at de som ikke drakk alkohol overhodet hadde 50% større sjanse for å sykemelde seg enn de som drakk litt alkohol en gang i blant. Dessuten hadde de som drakk alkohol generelt bedre psykisk helse.

– Undersøkelsen sier ikke at avholdenhet fører til dårligere helse, men snarere at dem som ikke drikker også kan ha det dårlig, sier James Nicholls, som er en av forskerne bak undersøkelsen til Independent og fortsetter:

– Selv om resultatet ikke viser at alkohol er godt for deg, viser den at måteholden alkoholbruk ikke vil føre til økt fravær fra arbeidet på grunn av sykdom.

Det er viktig å understreke at helseinstituttet fraråder overdrevet inntak av alkohol, men det later til et lite glass en gang i mellom ikke er så ille som mange tror. Hva tror du?

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
213FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter