in

Svogeren til Pippa Middleton forsvant på Mount Everest

Michael var bare 22 da han døde (Bilde: michaelmatthewsfoundation)

Michael Matthews skulle vært 45 år gammel. Han var den yngste broren til James Matthews, som er gift med prinsessen av Wales’ søster, Pippa Middleton.

I 1999 ble Michael Matthews den yngste briten som noen gang har besteget Mount Everest. Kort etter at han nådde toppen skjedde det dramatiske.

Avisen the Irish Sun skriver at Michael var en erfaren fjellklatrer. Før han bega seg ut på Everest-skespedisjonen hadde han klatret i de sveitsiske alpene, Pyreneene og Kilimanjaro.


Turen, som var organisert gjennom selskapet Out There Trekking, skal allerede den gang ha kostet ham 22000 pund, noe som tilsvarer nesten 270.000 kroner.

Michael ledet klatrelaget, men laget sa at han slet mot slutten og var den siste som nådde toppen.

De brukte 20 minutter på å nyte utsikten fra toppen før de gikk ned ved hjelp av klatretau.

På vei ned ble de truffet av en kraftig storm og vindkuler på 44 meter i sekundet. Michael ble skilt fra gruppen.

Den 13. mai 1999 var ikke Michael Matthews noen steder å finne, og han ble bekreftet omkommen på Mount Everest.

Den da 22 år gamle briten gikk i tung snø og en voldsom kuling i fjellets beryktede dødssone, mer enn 8000 meter over havet. Han ble den 162. personen som døde på Everest, og kroppen hans er aldri blitt funnet.

Pippa Middletons ektemann James, var bare 18 måneder eldre enn lillebroren. Og de to hadde et nært forhold. Pippa og James har forpliktet seg til å gjøre gode gjerninger rundt om i verden for Michael Matthews Foundation, som bygger skoler i fattige regioner. De har også kalt opp sin første sønn etter James’ avdøde bror.

I selvbiografien «Confessions of a Chelsea Boy» har Pippas svigerfar Spencer skrevet om tragedien.

Michael var bare 22 da han døde (Bilde: michaelmatthewsfoundation)

– Tapet hans var ødeleggende for familien, og over tid ble dette verre fordi omstendighetene rundt Michaels død aldri har blitt fullstendig forklart. James tok nyheten dårlig. Med bare et og et halvt år mellom dem var han og Mike hverandres nærmeste vennene. Tapet var hjerteskjærende for James, skriver Matthews’ millionærfar David i boka.

Faren har alltid klandret fjellguidenes uaktsomhet for sønnens død og har gått flere rettsrunder for å prøve å bevise det.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Oslo: Hundetjuv tatt på fersken – politiet kunne ikke komme

Håper på fire nye år som Oslos byrådsleder