Hjem Nyheter Oslo: Hundetjuv tatt på fersken – politiet kunne ikke komme

Oslo: Hundetjuv tatt på fersken – politiet kunne ikke komme

Fredag kveld bandt Johanne labradoren Cai utenfor en matbutikk i Oslo. I løpet av de minuttene hun var inne i butikken for å handle ble hunden kidnappet. Hundetyven ble senere tatt på fersken, men politiet kunne ikke komme.

Både Avisa Oslo og NRK har omtalt det frekke hundetyveriet som skjedde utenfor en matbutikk på Kampen i Oslo fredag kveld rundt klokken 21:45.

Johanne som passet på labradoren for broren, dro umiddelbart rundt i bil i Oslo da hunden var forsvunnet, for å lete etter den. Hun postet også et innlegg på Facebook der hun ba om hjelp.

En av de som så den fortvilte Facebook-meldingen til Johanne, var Dag Gladmann Sørheim.

– Jeg hjalp til fordi det var en nabo som hadde mistet sitt kjæreste. Da har man ikke så mange alternativer enn å lete. Jeg tror det er litt sånn på Kampen i alle fall, at vi gjør det. Her hjelper vi hverandre, sier Sørheim til Avisa Oslo.

Han syklet litt rundt og så en dame med en svart hund som kan minne om Cai. Hun sier hun ikke har sett spor etter hunden, og virker troverdig.

Men Sørheim tok for sikkerhets skyld et bilde av hunden i smug og sendte til Johanne.

«DET ER HAN!!!», fikk han til svar nesten umiddlebart.

Sørheim syklet dermed etter kvinnen igjen, og ba om å få se på hundens halsbånd.

– Da jeg bad om å få se halsbåndet begynte hun å skrike at jeg ikke skulle røre hunden. Det var jo mistenkelig. Jeg unnskyldte meg igjen, og sa jeg måtte få se for å kunne gå. Hun skrek igjen at jeg ikke skulle nærme meg, og at jeg var farlig og prøvde å stjele hunden hennes.

Sørheim sier til AO at han var redd det var kvinnens hund, og at hun hadde hatt vonde erfaringer med menn og derfor ble redd. Men da Johanne kom til stedet kort tid etter var han ikke i tvil om at han hadde funnet riktig hund.

– Hunden sliter seg løs og løper mot Johanne. Jeg har aldri sett en så glad hund i hele mitt liv, sier Sørheim til Avisa Oslo.

NRK skriver at det oppsto en konfrontasjon med kvinnen som hadde hunden, og som fortsatte å hevde at Cai var hennes. Johanne ringte politiet, som skal ha sagt at det ikke var en nødssituasjon og at politiet derfor ikke kunne prioritere å rykke ut.

Politiet bekrefter at hun ringte inn, men har ikke hatt tid til å svare på hvilke vurderinger som ble gjort i forbindelse med saken.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com