Hjem Kjendisnytt Tidligere polititopp: – motbydelige og veldig reelle trusler mot Meghan

Tidligere polititopp: – motbydelige og veldig reelle trusler mot Meghan

Tidligere sjef for kongelig beskyttelse ved London-politiet, Neil Basu, avslører at truslene mot Meghan fra høyreekstreme var så motbydelige og alvorlige at de fryktet for livet hennes.

I et intervju med Channel 4 blir den tidligere øverste offiseren, Neil Basu, spurt om å karakterisere truslene mot hertugparet, da spesielt Meghan.

– Vel, motbydelige og veldig ekte, svarer han i intervjuet som også er omtalt av Dagbladet.

Han omtaler også høyreekstrem terrorisme som en «raskt voksende trussel».

Da han startet i anti-terrorgruppen til politiet i 2015 utgjorde trusler fra høyreekstreme mellom fem og seks prosent av arbeidsmengden deres. Da han sluttet i jobben for halvannet år siden var det mer enn 20 prosent.

Han er ikke i tvil om at truslene mot Meghan var høyst reelle.

I ett tilfelle som ble etterforsket som en rasistisk hatkriminalitet av politiet i 2018, ble paret sendt hvitt pulver som ble hevdet å være anthrax. Det hele var ifølge Independent en ondsinnet bløff. Året etter ble to nynazister fengslet etter å ha oppfordret til terrorangrep mot flere mål, også prins Harry, som de kalte «raseforræder» i svært krenkende materiale som ble spredd på nett.

En av grunnene til at hertugparet valgte å flytte til USA, var fordi de ikke følte seg trygge i Storbritannia.

Prins Harry, som flyttet til California med Meghan i 2020, sa ifølge BBC i fjor at han ikke følte seg trygg når han besøkte Storbritannia.

Paret har ofte snakket om hetsen de ble utsatt for før de dro, og hvordan det påvirket deres psykiske helse. Allerede i 2016, etter at paret offentliggjorde forholdet sitt, gikk prins Harry ut med en uttalelse mot nett-troll som hetset Meghan i sosiale medier.

Da hertugparet valgte å trekke seg fra sine kongelige plikter mistet de sin offentlig finansierte beskyttelse. Siden den gang har paret betalt for sitt eget sikkerhetsopplegg i USA.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com