Dette bør du lese før du sender din neste Snapchat!

128

Snapchat har blitt en av de meste populære sosiale mediene for å dele bilder og korte videosnutter. Men vet du egentlig hva du tillater når du installerer Snapchat på telefonen din? 

Snapchat er som kjent et program som lar deg sender et bilde eller en videosnutt som mottakeren maks kan se på i 10 sekunder. Dette har gjort at mange sender bilder på Snapchat, som de ellers ikke ville turt å legge ut av seg selv. En fallgruve som de fleste vet om er at mottakeren kan ta skjermbilde av det du sender, og slik sett lagre bildet ditt.

Aftenposten skrev i 2014 at hele 79% av ungdom mellom 16-19 år bruker Snapchat. Men vet alle disse at det slett ikke er sikkert at bildet de sender forsvinner ut i evigheten?

Snapchat har nemlig en rekke betingelser du som bruker aksepterer når du installerer appen.

Når du installerer programmet gir du Snapchat tillatelse til å : lagre, bruke, vise, reprodusere, modifisere, tilpasse, redigere, offentliggjøre, sende videre, distribuere, stille ut og offentlig vise innholdet i enhver form og i enhver og alle medier (nå kjent eller senere utviklet).

QZ.com har gjort verden oppmerksom på at du faktisk gir Snapchat tillatelse til å bruke bildene og videoene dine på akkurat den måte de måtte ønske. Dette gjør du når du aksepterer betingelsene til appen. Og hvem er det egentlig som gidder å lese alt du klikker «aksepter» til når du laster ned en app?

Dette kan kanskje være verdt å ha i bakhodet før du sender din neste Snapchat, som ikke er helt stueren? 

LIK SIDEN VÅR