Hjem Helse 1 av 3 sitter fortsatt på hjemmekontor

1 av 3 sitter fortsatt på hjemmekontor

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Selv om de aller fleste koronarestriksjonene er fjernet sitter fortsatt mange på hjemmekontor.

Norsk koronamonitor fra Opinion har gjennom pandemien spurt 91.000 nordmenn om de selv hovedsakelig er hjemmeværende, for eksempel har hjemmekontor, for tiden.

I forrige uke oppgir tre av ti arbeidstakere at de hovedsakelig har hjemmekontor. Dette er uendret fra uken før.

– Gjenåpningen har så langt ikke medført en folkevandring tilbake til kontorene. Og hjemmekontor er nok uansett kommet for å bli for mange, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion på selskapets nettsider. 

Fire av ti har hatt sykefravær siste måneden på grunn av korona

Samtidig opplyser 35 prosent at noen i husstanden er forkjølet eller at de mistenker koronasmitte, og fire av ti opplyser at de selv eller noen i husstanden har hatt sykefravær på grunn av koronasituasjonen den siste måneden.

– Selv om Norge har åpnet opp og mange er glade for det, er det oppsiktsvekkende mange som fortsatt holder seg hjemme, sier Clausen.

Så mange som én av fem opplyser at de i all hovedsak har sluttet å gå ut av huset som følge av pandemien, og seks av ti opplyser at de begrenser klemming.

Rekordmange innlagt på sykehus

Tall fra Helsedirektoratet viser at 509 pasienter i skrivende stund er innlagt på sykehus. Dette er rekordhøyt antall. 63 av disse pasientene er på intensivavdelign, og 29 får respiratorbehandling.

Tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) viser at det hittil har vært 8830 pasienter innlagt i sykehus med covid-19 som hovedårsak. 1634 av disse har vært på intensivavdelingen. I Norge er 1549 mennesker døde som følge av covic-19 siden pandemien startet. Det er hittil meldt om 1.136.398 smittetilfeller.

– En veldig lav andel av meldte tilfeller (0,16 prosent) legges inn i sykehus for covid-19. Årsaken kan være at omikronvarianten gir mindre alvorlig sykdom og flere er godt beskyttet gjennom vaksinasjon, skrev FHI i ukesrapporten for uke 6 som ble publisert onsdag 16. februar.

Blant pasientene med kjent vaksinestatus som ble lagt inn i sykehus i Norge med covid-19 som hovedårsak i uke 6, var 33 prosent uvaksinert, 21 prosent var grunnvaksinert med maks to doser og 42 prosent var vaksinert med tre doser.

– Vaksinerte pasienter har generelt høyere medianalder og en større andel har risikofaktorer som fører til moderat eller høy risiko for alvorlig forløp av covid-19 enn uvaksinerte, opplyste FHI.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com