lørdag, juli 11, 2020

12-åring alvorlig skadet – dette er en livsfarlig trend

Mest lest nå

Borghild eller Peder? 20 navn folk må begynne å kalle barna sine igjen

Vi har tatt en titt på SSBs navnestatestikk for gutter og jenter fra 1800-tallet og fram til i dag. Der fant vi mange juveler av noen navn som vi må begynne...

Moren skrev det beste brevet til sin datter om det å bli gammel

De fleste foreldre har nok opplevd det. En fase hvor barnet ditt tror at han eller hun vet mer enn deg om det meste. De kan mer enn foreldrene om selve livet, om kjærlighet, ja om alt.

Tenk deg at du sitter deg på sykkelsetet, sparker ifra og suser bortover asfalten. Plutselig løsner hjulet og du stuper fremover, over sykkelen. Det var akkurat dette som skjedde med Sander Sørensen (12).

Sammen med klassen var han på sykkeltur da det ene hjulet på sykkelen løsnet. Det skriver Sør-Varanger Avis som først omtalte saken.

Sander slo først ansiktet i sykkelstyret, og landet deretter på asfalten med hodet først. Resultatet ble ambulanse til Kirkenes sykehus og hjernerystelse, to brudd i hånda, fem ødelagte tenner, kutt i leppa og vonde skrubbsår.


– Han var helt fjern mens jeg kjørte. Han spurte gjentatte ganger hva som hadde skjedd. Jeg holdt ene hånden på brystet hans, for å passe på at han var våken, sier moren til TV 2.

En trend på Tik Tok

Det skremmende med Sanders historie er at det tilsynelatende kan virke som om noen har løsnet forhjulet på sykkelen hans. Rektor ved guttens skole, Frode Buarø, forteller til TV 2 at dette har skjedd en rekke ganger, både ved denne og andre skolen. Han er ikke i tvil om at det også denne gangen er noen som med vilje har løsnet hjulet.

Sander er nå på bedringens vei. Her sammen med mamma Ann-Sølvi. Foto: Privat

– Det er helt hårreisende at elever løsner hjulene på syklene til medelever. Om dette ikke stanser, kan det fort ende med dødsfall, sier Buarø.

Nå oppfordrer han alle foreldre til å anmelde slike episoder til politiet, og samtidig ta en prat med barna sine om hvor farlig dette kan være.

– Dette er så grovt at vi er nødt til å få en slutt på det. I verste fall blir vi nødt til å sette opp et kamera for å overvåke sykkelområdet, sier rektoren til TV 2.

Polititjenesteleder Thomas Pettersen ved Kirkenes politistasjon forteller til kanalen at politiet er klar over situasjonen og kan opplyse at dette den siste tiden har blitt en trend på Tik Tok, hvor barn filmer at de løsner sykkelhjul.

– Her har alle foreldre et stort ansvar: Følg opp og snakk med barnet ditt om dette, så kan vi forhindre en dødsulykke, sier han.

Del politiet og rektorens oppfordring videre! Denne trenden må alle foreldre være klar over, og snakke med barna sine om!

130,142FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter