Historier fra livet Carlos gikk ned over 200 kg - nå drømmer...

Carlos gikk ned over 200 kg – nå drømmer han om å løpe maraton

-

- Reklame -

Amerikaneren Carlos Orosco fra Saginaw, Michigan veier nå 84 kg. På sitt tyngste led 42-åringen av hevelser og sår i bena som følge av en blodinfeksjon. Han led også av høyt blodtrykk, søvnapné og ekstrem gikt.

Carlos veide nesten 300 kg og sier han har fått et ny sjanse i livet etter å ha gått ned over 200 kg. Han brukte jeans i amerikansk størrelse 78 før han oppdaget lidenskapen for løping. Nå trener han i følge avisen Daily Mail for sitt første maraton.

Da Carlos var 38 år gammel advarte legene han om at han ikke ville fylle 40 år med mindre han la om livsstilen drastisk. Etter å ha fulgt en sunn diett og mistet 45 kg kvalifiserte han seg for gastrisk bypass – en operasjon hvor 75 prosent av magen blir fjernet.

Ifølge avisen løp Carlos et løp på 5 km for å hedre en venn som hadde dødd. Mestringsfølelsen av løpet gjorde at han aldri sluttet. I løpet av de siste tre årene har amerikaneren gått ned 212 kg og løpt 36 løp. Nå trener han for sitt første maraton som er i oktober.

Orosco var i juni invitert på morgenshowet ’Today Show’ hvor han diskuterte hvordan endringen av spisevaner og operasjonen hjalp han å gå ned over 212 kg på tre år.

Tok ikke vekten seriøst

Den 185 centimeter høye mannen fortalte at han «alltid har vært en stor person», men at vekten virkelig begynte å gå ut av kontroll i slutten av 20-årene. Da han flyttet vekk fra foreldrene sine var det ingen som hjalp han med å passe på hva han spiste og drakk. Det gikk skikkelig gale.

Ifølge avisen innrømmet han at han ikke tenkte at vektoppgangen var et problem fordi han fortsatt hadde «funksjon og deltok i aktiviteter».

Etter år med overspising og friterte måltider, fast-food, brød, brus, og alkohol, nådde Orosco sin tyngste vekt på nesten 300 kg i en alder av 38 år.

Etter at symptomene hans ble verre møtte han en kirurg for å diskutere gastrisk bypass.

«Han fortalte meg rett ut at hvis jeg ikke endret livsstilen min, ville jeg sannsynligvis ikke leve til begynnelsen av 40-årene», sier Carlos.

Gråt seg selv i søvn

På den tiden ventet søsteren og svigerbroren hans deres første barn. Carlos visste at han ville være en del av livet til den kommende niesen sin og satte derfor opp en avtale for operasjonen.

Ifølge avisen ble han fortalt at med mindre han mistet 45 kg på seks måneder, så ville operasjonen bli avlyst.

Carlos begynte å gå til en ernæringsfysiolog som hjalp han å bytte ut den usunne maten han pleide å spise med sunnere alternativer som frukt, grønnsaker og magert protein. Han ble også mer aktiv og begynte å gå 5 km rundt nabolaget hver dag.

«De første månedene var veldig vanskelige. Jeg hadde hele tiden lyst på usunn mat og gråt meg selv i søvn flere netter,» sa han til avisen.

I desember 2016 – dagen operasjonen hans var planlagt, våknet Carlos opp med en vekt på 250 kg – bare to og en halv kg fra målet.

Han fortsatte å gå ned i vekt etter operasjonen, men da han traff 158 kg stoppet vektnedgangen opp.

Oppdaget løping

En uforventet introduksjon til løping hjalp han på rett spor igjen.

Orocos løp sitt første 5-kilometer for å hedre en venn som nylig hadde dødd. Han følte så mye kjærlighet og støtte etter løpet at han fortsatte med løpingen. Hittil har han deltatt i 36 løp og for tiden trener han for sitt første maraton som er i oktober.

Orocos har kastet bort alle de gamle klærne sine bortsett fra en bukse for å minner han om den store vektnedgangen. Amerikaneren har gått ned så mye i vekt at hele han får plass i kun et av buksebenene – og det er mer plass til overs!

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Da hun får vite at de ufødte tvillingene har Downs syndrom, bestemmer hun seg for å adoptere dem bort

Da Julie McConnel fikk beskjed om at hun ventet tvillinger med Downs syndrom, tenkte hun umiddelbart at hun ikke...

5 år gamle Weston overlevde kreftsykdommen. Nå gir han alle bursdagsgavene sine til syke barn

Lille Weston fikk kreft i kroppens bløtvev da han var bare to år gammel. Etter to år med tøff...

Moren fikk den friske sønnen sin operert 13 ganger før han fylte åtte år

Gutten ble innlagt på sykehuset 320 ganger på åtte år. Nå er moren dømt for grov omsorgssvikt. Kvinnen fra Texas...

Forsker mener det er like sunt å se på TV-serier som å lese bøker

Du har sikkert hørt det mange ganger: Bøker gjør oss smartere, minsker stress, forsinker aldringsprosesser i hjernen, og utvikler...

4 av 5 vasker ikke hendene etter dobesøk

Ett gram avføring inneholder 100 millioner bakterier. Ved å vaske hendene etter dobesøk og før man spiser, kan man...

Gutt ble født med et hjerte i pannen – slik ser han ut nå

Çinar fra Tyrkia ble født i 2015. Han ble raskt et fenomen på internett.  Den lille gutten ble nemlig født...