Hjem Kjendisnytt «Charter-Svein» brenner munnbindet i protest – Kommentarfeltene raser

«Charter-Svein» brenner munnbindet i protest – Kommentarfeltene raser

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Lørdag formiddag ble det holdt en protest mot koronarestriksjoner utenfor Stortinget. En av dem som hadde møtt opp for å brenne munnbindet sitt var TV-personligheten Svein Østvik.

Rundt 200 personer deltok i demonstrasjonen på Eidsvoll plass. Svein Østvik var blant dem som lot munnbindet gå opp i røyk under demonstrasjonen.

– Jeg er her i dag for å vise sympati med dem som synes det har gått for langt, det synes jeg også, sier Østvik til VG.

Han uttaler videre at han reagerer på det han kaller «sykeliggjøring av hele verden».

– Vi har et immunforsvar som tåler det meste. Nå sykeliggjør vi jo hele verden. At ingen reagerer på den sykeliggjøringen er utrolig.

VG stiller Østvik spørsmål om ikke de mange dødsfallene og sykehusinnleggelsene er nok til å ta koronaviruset på alvor.

– Nei, det synes jeg ikke. Eller jo, det er jo alvorlig, men alvor er jo noe helt annet enn «lockdown». Det er klart det er alvorlig at personer dør, men det er jo ikke det vi står her og demonstrerer mot, svarer han.

Her brenner Østvik munnbindet under demonstrasjonen. Foto: Skjermdump VG TV

Kommentarfeltene koker

Svein Østvik er medlem av kommunestyret for SV i Asker. På søndag gikk Martin Berthelsen, gruppeleder for Sosialistisk Venstreparti (SV) i Asker kommunestyre ut i media for å kommentere handlingen.

– Det høres ikke helt bra ut, nei. Det får stå for hans egen regning. Jeg synes politikere skal være lojale mot de restriksjonene som er pålagt alle innbyggerne. Det sier seg selv, sier hun til VG.

Hun presiserer at Østviks handlinger ikke representerer Asker SVs syn på koronatiltak.

Samtidig må Østvik tåle hard medfart i mange kommentarfelt, og ikke minst på sin egen Facebookside.

Blant de mange kommentarene som renner inn på siden hans nå kan man blant annet lese:

«I dag skuffet du meg og mistet min respekt. Det du var med på i dag er uansvarlig. Snakk med noen som er / har vært syk av Corona eller etterlatte etter de som døde i pandemien, så får du kanskje en annen holdning. Jeg trodde du var et bedre og mer omtenksomt menneske enn du viste i dag. Eller er media oppmerksomheten til syvende og sist det viktigste for deg?»

En annen som er helsepersonell skriver:

«Her er vi og jobber lange timer som helsepersonell med munnbind på hele dagen, svette, slitne, smerter, hovne ben og alt dette er for å tjene befolkningen og for å være med på den absolutt nødvendige dugnaden for felleskapet. Men så kommer disse folka og spytter oss i trynet. Skjønner folk er slitne og lei, men denne pandemien vil aldri gå over når folk har denne holdningen…»

Hva synes du om demonstrasjonene mot koronatiltak og brenningen av munnbind? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com