in ,

Da Kronprinsen foreslo dette ble han ikke mye populær på hjemmebane

Kongefamilien har også et familieliv, og hjemme hos kronprinsparet og barna på Skaugum går det – som i svært mange andre norske familier – i taco på fredagskveldene.

I forbindelse med at Norges tronarving prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18 år ga hun et større intervju til mediene. Dette er første gang hun har uttalt seg i lengre ordelag.

Les også: Prinsesse Ingrid Alexandra har fått eget kontor


Konger, dronninger, prinser og prinsesser har en «mystikk» over seg som vi hører om i eventyr, bruker som metaforer i språket vårt – og elsker å lese om i mediene. Så nettopp dette med hvordan det egentlig er å være kongelig, var selvfølgelig blant tingene mange var nysgjerrige på når prinsesse Ingrid Alexandra endelig ga et fyldig intervju.

På mange områder skiller nok prinsessen sitt liv seg fra livene til de fleste andre. Men det er hvertfall en svært dagligdags ting hun deler med mange andre ungdommer:

– Og så har vi fredagstaco. Taco er det beste jeg vet!, sier prinsessen i et intervju med VG.

Journalisten følger opp med at kongelige ofte lar være å svare på hva som er favorittmat, fordi de da får det overalt…

Les også: Ingrid Alexandra fyller 18 – se bildene fra hun ble født og frem til idag

– Jeg kan godt svare på favorittmat. Hvis jeg får taco overalt, blir jeg kjempelykkelig. Og jeg elsker å lage guacamole. Det er en av de få tingene jeg lager. Med lime og hvitløk, sier prinsessen.

Fredagstacoen står også på bordet tik kronprinsfamilien. Foto: Det kongelige hoff

Dette med taco hver fredag kan til tide tære litt på foreldre. Kronprinsesse Mette-Marit skyter imidlertid inn at hun elsker taco. Men en gang forsøkte Kronprinsen å foreslå at de skulle gå bort fra denne fredagstradisjonen.

– La oss ikke rippe opp i det. Det gikk dårlig, røper kronprinsen.

Hva prinsessen spiste som bursdagsmiddag er imidlertid ikke kjent. På grunn av koronarestriksjonene har to middager til ære for prinsessen blitt utsatt.

Les også: Se hva Prinsesse Ingrid Alexandra klarte bare timer etter 18-årsdagen

Dagen før bursdagen, den 20. januar, hadde regjeringen planer om en festmiddag for prinsessen på Oslos nye bibliotek Deichman Bjørvika, med musikk og andre kulturinnslag, samt bred deltakelse fra hele landet, særlig av unge mennesker.

Den planlagte gallamiddagen på Slottet som skulle ha foregått på selve fødselsdagen, 21. januar, ble også utsatt på grunn av smittesituasjonen og koronarestriksjonene.

Vi får anta det neppe vil serveres taco i noen av disse anledningene som etter planen skal avholdes når koronarestriksjonene faller…

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Problemhunden ingen ville ha reddet livet til den nye eieren sin

Emilie Skolmen kaller opp første barn etter bestefar