fredag, desember 13, 2019
Nyheter Den 4-år gamle jenta får høre at hun er...

Den 4-år gamle jenta får høre at hun er en «byrde for samfunnet» – nå viser tusener sin støtte

-

Fire år gamle Quinn Ross sitter i rullestol. Nå forteller moren hennes om en grusom opplevelse som traumatiserte datteren.

Perthes sykdom er ifølge NHI en sykdom som vanligvis ses hos barn i alderen 3-12 år, hyppigst 5-7 år og oftest hos gutter. Nedsatt blodforsyning til lårbeinshodet gjør at lårbeinshodet delvis smuldrer opp før nytt bein gjendanner det.

For fire år gamle Quinn medfører sykdommen at hun må sitte i rullestol. Det var i slutten av forrige måned at hun på vei til skolen med storebror ble sjikanert på det groveste.

4 år gamle Quinn. Foto: Skjermdump Twitter

En byrde 

Quinn var ifølge britiske Metro på vei for å følge storebror Alex til skolen sammen med moren sin Emma. Plutselig kom en mann bort til dem og begynte å rope stygge ting.

Til avisen forteller moren om sjokket og hvordan hun reagerte.

– Han begynte å skrike henne rett opp i ansiktet. Han sa at hun ikke skulle blitt født, at hun er en byrde for samfunnet og at jeg burde tatt abort dersom jeg visste at hun ville bli født handikapet. Jeg skubbet han unna, gikk mot skolen, og ringte umiddelbart politiet.

Videre forteller hun om en liten jente som sliter med selvbildet etter hendelsen.

– Quinn er nå redd for menn og hun liker ikke å være med ut med rullestolen. Episoden har fått henne til å være veldig sint på verden, men vi har fått veldig mye støtte.

Skjermdump Twitter

Aksjon mot hatkriminalitet 

Det bristiske politiet roser Emma for å gå ut med historien sin, for å rette fokus på denne type kriminalitet. Til Metro uttaler politiet:

– Ingen skulle være redd for å gå ut av hjemmet sitt fordi de kan bli verbalt trakassert, spesielt ikke en liten jente som allerede lever med mye smerte. Vi gir vår støtte til Quinn og familien og håper at andre også vil stå frem med sine historier om denne type kriminalitet.

Tusenvis av mennesker har latt seg opprøre av historien og i England har mange valgt å vise sin motstand mot hatkriminalitet etter hendelsen.

Foto: Skjermdump Twitter

Absolutt ingen skulle måtte oppleve noe slikt som fire år gamle Quinn! Selv om slike historier er vanskelige å fortelle, så er det viktig at de blir fortalt slik at man kan rette fokus på problemet. 

Vi støtter Quinn – og viser vår motstand mot all hatkriminalitet! Trykk på deleknappen for å vise din støtte du også! 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Norge kåret til verdens beste land å bo i – for 15. året på rad

FN har nok en gang kåret Norge til verdens beste land å bo i. På andreplass ligger Sveits, etterfulgt av Irland, Tyskland og Hongkong....

Babyen får høreapparat og hører for første gang – se den rørende videoen

Lille baby Georgina er født døv. Men da hun ble seks uker gammel, fikk hun prøve høreapparat for første gang. Nå går den søte...

Slik minnes verden Marie Fredriksson

Verdensstjernen Marie Fredriksson døde mandag denne uken. Hun ble 61 år gammel. Hele verden sørger over Roxette-sangeren, og flere har skrevet rørende minneord om...