søndag, april 18, 2021

Den herlige beregningen til FHI : Pandemien vil være over i september!

Mest lest nå

Vi har holdt på i over et år. Med pandemi. Smittetall. Dødsfall. Restriksjoner. Nedstengelser. Nå anslår FHI når pandemien vil være over.

I en tid preget av økende smittetrykk og flere restriksjoner trenger vi noen håpefulle gladnyheter. Og nettopp slike nyheter med preg av håp ble sluppet mandag morgen.

FHI har for første gang offentliggjort beregningen av hvordan koronaviruset vil utvikle seg i Norge med dagens vaksineplan.


Og beregningene til FHI tilsier at pandemien vil være over i løpet av september i år.

– Det skyldes at så mange er vaksinert at dette i seg selv er tilstrekkelig til å holde epidemien under kontroll, sier overlege Preben Aavitsland i FHI til TV 2.

TV 2 skriver at i beregningene til FHI har man tatt utgangspunkt i de mest nøkterne anslagene av vaksineleveranse til Norge, ikke de mest positive. Pandemien kan altså være over tidligere, dersom de mest positive anslagene av vaksineleveranse slår til.

– Vi tror at vi skal klare å holde epidemien under kontroll utover høsten, men det viktige spørsmålet er hvor sterke tiltak vi må ha for å oppnå dette. Vi håper at epidemien kan holdes under kontroll med nokså milde tiltak, sier Aavitsland.

Alle voksne vaksinert i sommer

Et av målene til FHI er at alle voksne i Norge skal ha fått tilbudet om vaksinering og være ferdig vaksinert i løpet av juli.

– Vi håper at alle over 18 år skal ha fått tilbudet da, men det er fortsatt betydelige usikkerheter om størrelsen på vaksineleveransene, sier overlegen til TV 2.

Og selv om det er en del momenter av usikkerhet er dette uansett gledelige nyheter som gir oss håp for den nærmeste fremtid.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er enda mer optimistisk og forteller i samme artikkel til TV 2 at ting kan begynne å normalisere seg fra mai.

– Dersom vi går inn i mai måned med lave smittetall og kommunene fortsetter å reagere raskt på lokale smitteutbrudd, vil vi kunne leve mer normalt ved inngangen til sommerferien. Vaksinasjonsdekningen vil også hjelpe oss med dette, sier han.

Påskerådene fra FHI

I anledning påsken 2021 har FHI publisert noen råd på Facebook som befolkningen bør forholde seg til for å holde smittetrykket nede.

De skriver:

«Vi er nå ordentlig bekymret for smitteutviklingen i Norge. For at påskeferien ikke skal bidra til enda mer smitte og at mange må svi for dette etter ferien, gjentar vi (til det kjedsommelige, vi vet …):
🐥Ha så få nærkontakter som mulig 🐥
🐥Reis minst mulig🐥
🐥Hold avstand, og hold ut🐥
Vi vet at det er mange superhelter der ute som gjør sin del av smittevernjobben og vel så det. Takk for at dere fortsatt tar en for laget 🧡
Husk: som illustrasjonen viser er det heldigvis fortsatt mange hyggelige ting vi kan gjøre i påsken (og som er i henhold til råd og regler).»

Vi er nå ordentlig bekymret for smitteutviklingen i Norge. For at påskeferien ikke skal bidra til enda mer smitte og at…

Posted by Folkehelseinstituttet on Thursday, March 25, 2021

Selv om ingen ting kan sies sikkert når det gjelder denne pandemien, hjelper det å lese positive nyheter og vite at en dag er dette over!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter