Hjem Kjendisnytt Dette er folkets konfirmasjonsgave til prinsesse Ingrid Alexandra

Dette er folkets konfirmasjonsgave til prinsesse Ingrid Alexandra

Når prinsessen konfirmeres på lørdag, gir regjeringen en gave fra folket. Og folket, det er altså deg og meg.

Prinsessen får et naturreservat i folkegave. Reservatet ligger i dag på Bygdøy i Oslo, og heter «Hengsåsen». Nå blir åsen døpt om til «Prinsesseåsen». Åsen ligger i nærheten av «Dronningberget» og «Kongeskogen». Det skriver Aftenposten.

I tillegg får prinsessen oljemaleriet «My moment with Lilac», som er malt av kunstneren Tyra Tingleff.

Statsministeren gratulerer

«Jeg vil gratulere prinsesse Ingrid Alexandra med konfirmasjonen. Det å bli konfirmert er en merkedag i unge menneskers liv, og jeg ønsker prinsessen en flott dag og lykke til med fremtiden», skriver statsminister Erna Solberg i en pressemelding.

Ifølge Aftenposten, er det over 30 år siden sist det ble holdt en kongelig konfirmasjon i Norge. Det var i 1988, da kronprins Haakon konfirmerte seg.

Selv om Ingrid Alexandra har fått konfirmasjonsundervisning sammen med jevnaldrende i Asker menighet, kommer hun til å bli konfirmert alene i Slottskapellet.

Historisk konfirmasjon

Helgens konfirmasjon er historisk, siden det for første gang er det to kvinnelige prester som skal forrette i en kongelig konfirmasjon. Det er Oslo-biskop Kari Veiteberg og preses i Bispemøtet Helga Haugland Byfuglien som skal forrette.

Veiteberg skal holde hovedprekenen. Der vil hun ta utgangspunkt i fortellingen fra Johannesevangeliet om da Jesus møtte en samaritansk kvinne ved brønnen. Ett av budskapene i fortellingen er at Jesus er vennlig mot alle, uansett hvem de er, og at omsorg kan gjøre at folk føler seg sett og forstått.

Prinsesse Ingrid Alexandra er nummer to i arverekken etter sin far og kan bli Norges første kvinnelige dronning siden 1400-tallet. Som tronarving må prinsessen bekjenne seg til den evangelisk-lutherske religion. Selv om statskirken opphørte i 2017, valgte Stortinget å beholde den kongelige bekjennelsesparagrafen i Grunnloven.

Private bilder

I anledning Prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon har Kronprinsen og Kronprinsessen delt noen av sine private bilder av Prinsessen. Det skriver Kongehuset på Instagram. Nedenfor kan du se bildene ved å trykke på pilene for å bla. Du kan også se flere bilder på kongehuset.no. ⁣

Vi gratulerer prinsessen med den store dagen, og ønsker henne velkommen i de voksnes rekker. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com