tirsdag, oktober 27, 2020

Elin Tvedt: – Jeg ble tvungen til å tenke nytt da jeg mistet jobben

Mest lest nå

Nå har koronakrisen gitt Elin Tvedt nye muligheter.

Elin Tvedt ble rikskjendis over natten da hun kom inn i TV2-studio som værmelder i 1996. Mange var skeptiske til at en 22 år gammel blondine som ikke var utdannet meteorolog plutselig skulle melde været, skriver VG+.

Faksimine Instagram

– Helt i starten fikk vi mye tyn. Jeg fikk nesten sjokk, for vi ble kastet ut i det. Det var debatter og avisinnlegg før vi i det hele tatt hadde kommet skikkelig i gang på skjermen, sier hun til VG.


Gikk på en smell

Men stormen skremte ikke Elin Tvedt fra å fortsetter karrieren på TV-skjermen. Da hun sluttet som værmelder etter fem år, fortsatte hun med ulike TV-konsepter. Via programlederjobb i TVNorges populære realityserie «71 grader nord» bar det videre til programlederjobb i NRKs frokostsendinger. Her gikk populære tv-kjendisen på en smell.

– Jeg skulle gjøre alt riktig da jeg begynte i NRK. Jeg var perfeksjonist i jobben min og jobbet knallhardt, selv om jeg fikk beskjed om at det hverken var mulig eller nødvendig å sette seg inn i de 52 ulike sakene som skulle presenteres hver uke, sier hun til VG+.

Det endte med at hun nesten ikke sov, hjernen gikk helt i stå og hun kollapset, ble sykmeldt og sa opp.

Hun ble tilbudt å fortsette i jobben, men takket nei og flyttet hjem igjen til Ølen på Vestlandet. Her har hun har tatt frilansoppdrag innen kommunikasjon og oppdratt to barn, og det har lenge vært stille fra den en gang svært populære tv-personligheten.

Mistet jobben

Da koronakrisen traff Norge var Elin Tvedt ansatt i et reiseselskap for å utvikle reiser og opplevelser. Hele bransjen ble satt på hold som følge av pandemien, og Elin Tvedt mistet jobben.

Men der mange ville satt seg ned og fortvilt, grep hun heller sjansen som bød seg da regjeringen i april innførte en midlertidig ordning som åpner for at man kan studere samtidig som man mottar dagpenger.

– Jeg ble tvungen til å tenke nytt da jeg mistet jobben. Samtidig ga det meg en mulighet til å ta sjansen på studiene. Jeg startet nå i høst, og det er både beintøft og spennende. Nå leser jeg om anatomi, fysiologi og kjemi, fag jeg kan veldig lite om fra før. Men det er veldig kjekt.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter