søndag, oktober 24, 2021

Bjørnen Fifi bodde i et bur i 30 år. Se hennes reaksjon når hun endelig får komme ut

Mest lest nå

Fifi bodde og jobbet tidligere i en dyrehage, der hun måtte utføre triks for publikum. Da dyrehagen ble nedlagt, ble Fifi plassert i et bur. Der har hun sittet siden.

De ti første årene av livet sitt, bodde Fifi i en dyrehage i Pennsylvania. Her ble hun tvunget til å utføre forvirrende og ubehagelige triks for underholdningens skyld. Det skriver dyreorganisasjonen PETA.

Men i 1995 ble dyrehagen nedlagt. Eierne satt Fifi og tre andre bjørner i et rustent bur og prøvde å få solgt dem. Men det var ingen som ville kjøpe bjørnene.


Foto: PETA / YouTube

Jobbet hardt for å befri bjørnene

Men i 2015 skjedde det noe. En person som jobbet tett på Fifi, ga beskjed til dyreorganisasjonen PETA om Fifi og de andre tre bjørnenes situasjon. PETA jobber blant annet med å redde dyr fra dyreforsøk og pelsoppdrett. Men de jobber også med å befri dyr som jobber eller har jobbet på sirkus eller i dyrehager og liknende.

PETA tok grep, og etter lang tid med forhandlinger, klarte de til slutt å få overført alle de fire bjørnene til Wild Animal Sanctuary i Colorado. Her kan bjørnene gå fritt i frodige, grønne omgivelser.

Foto: PETA / YouTube

Fikk en ny sjanse

Etter å ha tilbrakt 30 år i bur med kun betong under føttene, hadde Fifi blitt tynn, nærmest avmagret. Pelsen hennes var tynn og flekkete, og øynene var innsunket i hodet. Den tapre bjørnen hadde også leddgikt i bakbenene.

Men Fifi fikk en ny sjanse i livet. Nå fikk hun endelig lov til å være en fri bjørn.

Foto: PETA / YouTube

Og etter bare fem måneder i sitt nye hjem, begynte Fifi å legge på seg. I dag er hun er en sunn og frisk bjørn med tykk pels. Og beina hennes blir sterkere for hver dag som går.

Her kan du se PETAs video fra redningen: 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter