in

Bjørnen Fifi bodde i et bur i 30 år. Se hennes reaksjon når hun endelig får komme ut

fifi
Foto: PETA / YouTube

Fifi bodde og jobbet tidligere i en dyrehage, der hun måtte utføre triks for publikum. Da dyrehagen ble nedlagt, ble Fifi plassert i et bur. Der har hun sittet siden.

De ti første årene av livet sitt, bodde Fifi i en dyrehage i Pennsylvania. Her ble hun tvunget til å utføre forvirrende og ubehagelige triks for underholdningens skyld. Det skriver dyreorganisasjonen PETA.

Men i 1995 ble dyrehagen nedlagt. Eierne satt Fifi og tre andre bjørner i et rustent bur og prøvde å få solgt dem. Men det var ingen som ville kjøpe bjørnene.

Foto: PETA / YouTube

Jobbet hardt for å befri bjørnene

Men i 2015 skjedde det noe. En person som jobbet tett på Fifi, ga beskjed til dyreorganisasjonen PETA om Fifi og de andre tre bjørnenes situasjon. PETA jobber blant annet med å redde dyr fra dyreforsøk og pelsoppdrett. Men de jobber også med å befri dyr som jobber eller har jobbet på sirkus eller i dyrehager og liknende.

PETA tok grep, og etter lang tid med forhandlinger, klarte de til slutt å få overført alle de fire bjørnene til Wild Animal Sanctuary i Colorado. Her kan bjørnene gå fritt i frodige, grønne omgivelser.

Foto: PETA / YouTube

Fikk en ny sjanse

Etter å ha tilbrakt 30 år i bur med kun betong under føttene, hadde Fifi blitt tynn, nærmest avmagret. Pelsen hennes var tynn og flekkete, og øynene var innsunket i hodet. Den tapre bjørnen hadde også leddgikt i bakbenene.

Men Fifi fikk en ny sjanse i livet. Nå fikk hun endelig lov til å være en fri bjørn.

Foto: PETA / YouTube

Og etter bare fem måneder i sitt nye hjem, begynte Fifi å legge på seg. I dag er hun er en sunn og frisk bjørn med tykk pels. Og beina hennes blir sterkere for hver dag som går.

Her kan du se PETAs video fra redningen: 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

downs

Nettroll hetset jenta med Downs syndrome da hun spiste bursdagskaken sin. Nå vil faren ta hevn

Denne bestemorens uvanlige julegave til barnebarna ble en kjempesuksess