Ole Morten Vegusdal fikk en mildt sagt sjokkerende opplevelse da han 27. oktober fant hesten sin, Toa, død på gårdstunet på Birkenes i Aust-Agder.

NRK omtalte i oktober den groteske saken hvor Vegusdal fant hesten sin drept, med et avskåret øre.

I følge VG foreligger det nå en obduksjonsrapport som slår fast at hesten fremdeles var i live da øret ble skåret av.

Det var naturligvis et sjokkerende syn for Ole Morten Vegusdal. Til VG forteller han at han mistenkte at noe kriminelt hadde skjedd.

– Jeg mistenkte at det hadde skjedd noe kriminelt og at øret var skåret av med kniv, så jeg tok med hesten til en lokalveterinær som bekreftet dette. Da jeg fikk det bekreftet tok jeg kontakt med politiet.

Obduksjonsrapporten fastslår at Toa døde av en tarmbetennelse, men at dyret fremdeles var i live da øret ble skåret av.

Foto: Privat

Flere tilfeller

Ole Morten Vegusdal er imidlertid ikke den eneste som har opplevd dette. Etter at saken ble kjent i media ble Vegusdal kontaktet av en annen hesteeier som bor i samme nabolag. Også denne hesteeieren hadde funnet en av hestene sine død, med et avskåret øre.

Flere frykter nå at det kan være satanister som står bak de grufulle handlingene.

Vegusdal forteller til VG at han har sjekket rundt på nettet og funnet ut at det finnes forskjellige grupperinger som bruker kroppsdeler av dyr og dyreblod til okkulte ritualer.

Jorunn Hæstad som er lensmann i Lillesand kommune. Hun forteller at politiet ikke har noen mistenkte men at saken er under etterforskning. 

Har du noen observasjoner eller tips om hvem som kan stå bak slike gjerninger? Ta kontakt med politiet!