in

Forskere: Dette er ansiktstrekk de fleste finner tiltrekkende

smilende kvinne
Foto. Canva

Forskning avslører at de fleste menneskene mener at noen helt bestemte egenskaper gjør et ansikt tiltrekkende.

I en rekke forsøk, omtalt av Nettavisen, har forskerne bedt folk bedømme om ulike ansikter er vakre eller ikke. Noen ganger har forsøkspersonene fått se bilde av reelle mennesker, mens andre ganger har de sett datamanipulasjoner, der forskerne har kunnet justerer litt.

En rekke studier avslører at både menn og kvinner finner ansikter som er symmetriske, mest tiltrekkende. Forskere tror det skyldes at symmetri blant annet kan signalisere at personen er velnært og har et godt forsvar mot infeksjoner.

Og om du av og til føler det veldig «midt i hopen» så har vi en hyggelig nyhet til deg: Ansikter med gjennomsnittlige ansiktstrekk betraktes som veldig vakre. Forskerne kom frem til det ved å smelte sammen veldig mange ansikter. De tror noe av grunnen til at vi liker noe som er helt vanilg så godt er fordi vi fra evolusjonens side er skrudd sammen slik at vi gjerne unngår store avvik, som kan være tegn på mulig skadelige mutasjoner.

Alder har noe å si

Det er ett punkt der preferansene til menn og kvinner skiller seg fra hverandre, og det er når det kommer til alder. Her foretrekker menn kvinner som er yngre eller jevnaldrende, mens kvinner ofte synes menn som er eldre enn dem selv er attraktive. En forklaring kan være at yngre kvinner gjerne er mer fertile, mens eldre menn ofte har mer ressurser.

Menn som ikke liker å barbere seg vil nok bli glade over det siste trekket kvinner synes er flott: Ideell skjeggvekst er ti dager gamle stubber. Testpersonene foretrakk det fremfor glattbarberte menn eller menn med fem dagers stubber eller helskjegg.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Også nybakte fedre kan få fødselsdepresjon

Oddvar overlevde selvmordsforsøket: – Jeg følte meg totalt verdiløs som menneske