Hjem Kjendisnytt Fostermoren til sjimpansen Julius er død

Fostermoren til sjimpansen Julius er død

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Reidun Glad ble kjent for hele Norge gjennom tv-serien om sjimpansen Julius. Nå melder en rekke medier at hun er død, 83 år gammel. Glad døde etter lengre tids sykdom.

Reidun Glad overtok morsrollen for Julius uker etter at den kjente sjimpansen ble født.

– Jeg kan huske at hun flyttet inn på baderommet med Julius, for der var det varmt, sier sønnen til Reidun, Øystein Glad, ifølge TV 2 til Fædrelandsvennen

Sjimpansen Julius ble født i 1979, og Dyreparken i Kristiansand opplyser at den 43 år gamle sjimpansen fortsatt lever i beste velgående i Dyreparken.

NRK TV laget en barne-TV-serie om Julius, der sykepleieren Reidun Glad og mannen hennes, legen William Glad, tok vare på den lille sjimpansen etter at moren til Julius hadde avvist han seks uker etter at han ble født.

SERIEN OM JULIUS: Her leker den lille sjimpansebabyen med barna i familien Glad, Øystein og Hans Christian. Skjermbilde fra NRK.

– Jeg kan huske at hun flyttet inn på baderommet med Julius, for der var det varmt. Julius lå og sov i ei banankasse, mens min mor lå på en skumgummimadrass ved siden av, forteller sønnen Øystein Glad ifølge VG til Fædrelandsvennen.

Han var ti år gammel da Julius flyttet hjem til familien, og som hele tv-Norge kunne se, så bekrefter også sønnen at moren og Julius fikk et helt spesielt bånd. Sønnen kan fortelle at Julius ble redd om Reidun gikk for langt unna.

Når hun var hjemme hos familien Glad var det Reidun som byttet bleier på den lille sjimpansen, og matet han med tåteflasker. Julius ble fostret opp hos to ulike familier, dette for at han ikke skulle få for tette bånd til én menneskefamilie.

Julius var ikke alene om å være glad i fostermor – vennskapsbåndet gikk begge veier.

–  Julius har en stor plass i hjertene våre og vi er veldig glad ham, uttalte tidligere matmor Reidun Glad til NRK for fire år siden.

Sjefen for Kristiansand Dyrepark, Per Arnstein Aamodt, mottok meldingen om Reidun Glads bortgang med sorg. Han forteller at Julius alltid kjente igjen den tidligere fostermoren sin når hun kom for å besøke ham.

TV-serien om Julius er fortsatt tilgjengelig på NRK TV

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com