lørdag, juni 12, 2021

Fredrik Solvang forteller om sin biologiske familie: – En tung historie

Mest lest nå

«Debatten»-programleder Fredrik Solvang sier vanligvis svært lite om privatlivet sitt, men nå forteller han historien om hvordan han dro til Korea for å finne ut om sitt biologiske opphav.

Det er gjennom et intervju med «God Kveld Norge på TV 2» at Solvang forteller om hvordan det var å møte sin biologiske familie, og hvordan han fant ut hvorfor han ble adoptert bort.


Som 16-åring dro Fredrik Solvang til Korea for å finne familien sin.

– Det var det sykeste og beste jeg har gjort. Det var helt fantastisk. Jeg møtte for første gang noen som lignet på meg, det gjorde de faktisk, sier Solvang til God Kveld Norge.

Å finne familien var ikke særlig vanskelig. Å høre historien om hvorfor han ble adoptert bort var verre.

Moren døde

Da Solvang reiste til Korea traff han familien sin. Han forteller at det var en god følelse å treffe sitt biologiske opphav, å få se mennesker som lignet på han selv. Men det han skulle få vite om bakgrunnen sin var tøft.

Solvang ble født inn i en fattig familie. Fra før hadde foreldrene tre døtre. Moren til Fredrik hadde fått beskjed fra legene at hun ikke burde bære frem barnet da hun ble gravid. Men den fattige familien hadde ikke så mange valg. Faren jobbet som fisker, og de trengte en sønn som kunne være med på å forsørge familien.

Fredrik ble født, og like etter døde moren.

– Så hun fødte meg og døde rett etterpå, forteller Solvang.

Han forteller videre at faren gikk på en psykisk smell da moren døde. Allikevel brukte han 16 år på å prøve å spore opp sønnen som ble adoptert bort.

– Etter det gikk familien i tusen knas. Han ble alkoholiker. De tre døtrene mistet jo moren sin, og i tillegg spedbarnet. Den familien hadde mer eller mindre bare gått i oppløsning. Og han fortalte at han hadde lett og lett, og brukt 16 år på å lete, sier Solvang til God Kveld Norge.

Fredrik Solvang legger til at han føler han har trukket vinnerloddet som ble adoptert til Norge. Og nettopp i Norge har Solvang blitt en særdeles populær programleder. Nå er han også nominert til Gullrutens publikumspris. Selv skriver han på Instagram:

– Jeg velger å tro jeg er nominert til Gullrutens publikumspris fordi Debatten greier å tilgjengeliggjøre aktuelle og til dels kompliserte temaer på en balansert og engasjerende måte.

8 mai kåres vinnerne av Gullruten, så gjenstår det å se om Solvang vinner publikumsprisen.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter