Hjem Kjendisnytt Fredrik Solvang forteller om sin biologiske familie: – En tung historie

Fredrik Solvang forteller om sin biologiske familie: – En tung historie

«Debatten»-programleder Fredrik Solvang sier vanligvis svært lite om privatlivet sitt, men tidligere har han fortalt historien om hvordan han dro til Korea for å finne ut om sitt biologiske opphav.

Nylig måtte Fredrik Solvang legge seg flat etter en episode av «Debatten» som han selv omtalte som «den dårligste vi har laget.» Men nettopp åpenheten og det å kunne ta til seg kritikk er noe av det folk liker med Fredrik som programleder.

Gjennom et intervju med «God Kveld Norge på TV 2» har Solvang tidligere fortalt om hvordan det var å møte sin biologiske familie, og hvordan han fant ut hvorfor han ble adoptert bort.

Som 16-åring dro Fredrik Solvang til Korea for å finne familien sin.

– Det var det sykeste og beste jeg har gjort. Det var helt fantastisk. Jeg møtte for første gang noen som lignet på meg, det gjorde de faktisk, sier Solvang til God Kveld Norge.

Å finne familien var ikke særlig vanskelig. Å høre historien om hvorfor han ble adoptert bort var verre.

Moren døde

Da Solvang reiste til Korea traff han familien sin. Han forteller at det var en god følelse å treffe sitt biologiske opphav, å få se mennesker som lignet på han selv. Men det han skulle få vite om bakgrunnen sin var tøft.

Solvang ble født inn i en fattig familie. Fra før hadde foreldrene tre døtre. Moren til Fredrik hadde fått beskjed fra legene at hun ikke burde bære frem barnet da hun ble gravid. Men den fattige familien hadde ikke så mange valg. Faren jobbet som fisker, og de trengte en sønn som kunne være med på å forsørge familien.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Fredrik Solvang
Foto: NRK

Fredrik ble født, og like etter døde moren.

– Så hun fødte meg og døde rett etterpå, forteller Solvang.

Han forteller videre at faren gikk på en psykisk smell da moren døde. Allikevel brukte han 16 år på å prøve å spore opp sønnen som ble adoptert bort.

– Etter det gikk familien i tusen knas. Han ble alkoholiker. De tre døtrene mistet jo moren sin, og i tillegg spedbarnet. Den familien hadde mer eller mindre bare gått i oppløsning. Og han fortalte at han hadde lett og lett, og brukt 16 år på å lete, har Solvang fortalt til God Kveld Norge.

Fredrik Solvang legger til at han føler han har trukket vinnerloddet som ble adoptert til Norge. Og nettopp i Norge har Solvang blitt en særdeles populær programleder.

Husk at sår gror

For noen år siden besøkte Fredrik talkshowprogrammet «Lindmo» og fortalte mer om det å vokse opp som adoptert i Norge. I etterkant publiserte han et innlegg på Instagram hvor han snakket til andre i samme situasjon.

– Mange skriver at dere selv er brune, har opplevd mobbing, følte dere annerledes, har vært på utsiden, er adoptert eller har adoptert – og at dere dro kjensel på følelsene vi beskrev.

– Til deg som er ung og som gruer deg for skoleveien, som bare vil gjemme deg vekk for å unngå at noen kommenterer annerledesheten din, til deg som bare føler deg mindre og mindre fordi du har begynt å tro på det stygge de sier om deg:

– Fortell noen voksne hvordan du har det, vær ærlig til mamma og pappa, venner og familie. De vil bli lei seg, men de blir knust når de skjønner at du har båret på alt dette alene alt for lenge. De voksne kan prøve å tenke ut en plan som gradvis får det til å bli bedre. Husk at sår gror.

– Og til slutt blir du voksen selv, og da må du velge å legge det bak deg. Og da blir du strålende!

For en fin fyr Fredrik Solvang er! Er du enig? Klikk i så fall på deleknappen!

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com