in

Harry på vei til Windsor – Meghan kommer ikke i begravelsen

Prins Harry. Foto: Skjermdump Youtube

Prins Harry er på vei til Storbritannia for å delta i begravelsen til bestefaren, prins Philip. Under seremonien er det ventet at han igjen vil stå skulder ved skulder med broren, prins William.

Fredag kom den triste nyheten om at dronning Elizabeths ektemann, prins Philip hertugen av Edinburgh, var død. Han ble 99 år gammel.


Lørdag ble den lengst sittende gemalen i britisk historie hedret over hele landet. Det var ett minutts stillhet før en rekke sportsarrangementer, flaggene på offentlige bygg vaiet på halv stang og det ble avfyrt 41 skudd i kanonsalutt i en rekke byer over hele Commonwealth.

Prins Charles kom senere på kvelden med en uttalelse der han takker britene for støtten de har vist etter farens død.

Også prins Harry har uttalt seg etter bestefarens død. På nettsiden til hertugparets produksjonsselskap, Archewell Productions, er forsiden satt til svart med en hyllest til prins Harrys bestefar. «Takk for for at du har tjent, du vil bli dypt savnet»

Begravelsen vil finne sted i St. George’s Chapell i Windsor, lørdag 17. april.

BBC skriver at prins Harry vil fly fra USA til Storbritannia for å delta i bestefarens begravelse. Hertuginne Meghan av Sussex vil derimot ikke komme, ettersom hun er høygravid med parets andre barn og legene har frarådet henne å reise.

Under begravelsen vil prinsene Harry og William stå skulder ved skulder for første gang på svært lenge. De vil også gå sammen bak kisten. Kongehuseksperter Daily Mail har snakket med påpeker at dette kan være anledningen for Harry å bedre forholdet til resten av kongefamilien etter skandaleintervjuet han og hertuginne Meghan ga til Oprah Winfrey.

Kilder ved hoffet sier til avisen at forholdet har vært svært anstrengt etter skandaleintervjuet, men at de er samlet i sorgen over prins Philips bortgang.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Cecilie Skog

Polfareren Cecilie Skogs myke verdier: – Det er alltid det jeg har verdsatt og drømt om

Märtha: – Jeg er nok en av dem i Norge som er aller mest glad for å betale skatt