in

Joni Mitchell overrasket festivalpublikum: Legenden holdt sin første konsert på 20 år

Skjermdump: Youtube

Joni Mitchell (78) holdt i helgen sin første hele konsert siden 2002.

Det skjedde ifølge VG som viser til musikknettstedet Pitchfork under musikkfestivalen Newport Folk Festival i delstaten Rhode Island i USA.

Avslutningskonserten under helgens Newport Folk Festival, i Newport, Rhode Island, var «Brandi Carlile & Friends.»


Og da Carliles overraskelsesgjest forsiktig kom inn på scenen søndag, og tilbake til festivalen etter 53 år, ble hun ifølge CBS News møtt av et jublende publikum. Det var ingen ringere enn legenden Joni Mitchell.

Backet av et stjernespekket band leverte 78-åringen sin første offentlige opptreden siden en utposing på hjernen nesten tok livet av henne i 2015.

Frem til testene noen få dager før var ingen, inkludert Joni Mitchell selv, helt sikre på om hun kom til å gå på scenen.

Hun avviste at hun hadde vært nervøs før hun gikk på scenen.

– Nei, jeg har aldri vært nervøs for å stå foran et publikum. Men jeg vil at det skal være bra. Og jeg var ikke sikker på at det kunne bli det. Men jeg hørtes ikke så verst ut i kveld, svarte hun CBS-reporteren.

Joni Mitchell er fortsatt en aktiv musiker på privaten. Hjemme hos henne samles en rekke prominente navn fra musikkbransjen til såkalte «Joni Jams». Det var Charlile som fikk idéen om å flytte en slik «Joni Jam» til musikkfestivalen der tilhørerne fikk en helt unik musikkopplevelse.

Første gang den kanadiske singer/songwriteren spillte på Newport-festivalen var i 1967.

Denne gangen, 55 år etter, kunne fans glede seg over sanger som  “Carey,” “Big Yellow Taxi” og “Both Sides Now.”.

New York Times sier at 78-åringen på et tidspunkt, med en elektrisk gitar slengt over skulderen, fremførte en flere minutter lang solo under «Just Like This Train», mens fansen ropte og jublet.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Flyplass-sjefen mener TikTok-trend har skylden for kaos på flyplassen

Aase Lise (89) går rundt i fjæra med hammer og kriger for renere strender