torsdag, januar 28, 2021

Kongen skrives ut fra sykehus – dette sier legen

Mest lest nå

Kong Harald blir i dag utskrevet fra Rikshospitalet. 

Mandag kom Slottet med gladnyheten om at Kongen nå skrives ut fra Rikshospitalet etter en  vellykket operasjon.

– Kongen er i god form og reiser hjem fra Rikshospitalet i dag, sier Kongens livlege, overlege Bjørn Bendz ved Hjerte-, lunge- og karklinikken ved Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet.


25. september kom beskjeden om at kong Harald var innlagt på sykehus. Siden da har han vært sykemeldt, og fredag forrige uke ble han hjerteoperert.

kong harald

«Kongen ble i dag tidlig innlagt på Rikshospitalet. Årsaken var tung pust», sto det i pressemeldingen som kom i forbindelse med innleggelsen.

Etter utredningene ble det kjent at Kongen måtte bytte hjerteklaffen mellom hjertet og hovedpulsåren, den såkalte aortaklaffen, som han fikk erstattet i 2005.

– Kongens aortaklaff ble da erstattet av en kunstig hjerteklaff, laget av biologisk materiale. Slike kunstige biologiske hjerteklaffer har en levetid på mellom 10 og 15 år. Det er derfor ikke uvanlig at slike inngrep må gjentas etter noe tid, opplyste slottet.

Operasjonen var ikke åpen, men et inngrep utført via lysken med lokalbedøvelse.

I et intervju med NRK søndag forlarte Kronprinsen at det ikke var veldig stor risiko forbundet med operasjonen, men at kongefamilien fulgte spent med.

– Han har det bra. Både legene og faren min er fornøyd, og han er i god bedring ser det ut som, sa kronprins Haakon til NRK, og legger til at det var en lettelse å høre at det gikk bra.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter