Kvinne døde av sult i sitt eget hjem. Oslo kommune får kjempe bot for å ha sviktet henne.

1660

Når vi snakker om omsorgssvikt så tenker vi ofte på barn. Men omsorgssvikt kan også ramme eldre mennesker. Det er denne saken et tragisk bevis på.

En kvinne i 60 årene lå død i 16 dager før hun ble funnet i leiligheten sin i Oslo. I følge VG døde kvinnen av avmagring.

Nå har politiet siktet Oslo kommune for overtredelse av helsepersonellloven. Kommunen har fått en bot på to millioner kroner.

Den døde kvinnen ble sendt hjem fra sykehus i januar 2015. Hun fikk daglige besøk av hjemmehjelpen frem til mars. Den gamle damens behov for videre hjelp var enda ikke avklart, allikevel valgte Oslo kommune å avslutte tjenesten. Dette kommer frem i politiets siktelse.

I løpet månedene som fulgte fikk kommunen flere bekymringmeldinger fra personer som mente at kvinnen ikke var i stand til å klare seg selv. Kommunen ga ingen respons på bekymringmeldingene..

Så endte det altså på tragisk vis. Kvinnen sultet i hjel i sitt eget hjem. Hun bodde på Ullern i Oslo, og bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten beklager hendelsen ovenfor VG.

– Dette er en tragisk og vond sak for alle. Særlig for de pårørende.Vi tar ansvar for det som har skjedd. Likevel, jeg vil understreke at alle innbyggere i Bydel Ullern skal føle seg sikre på at de får forsvarlig helsehjelp når de har behov for det.

Hvordan kan slikt skje i «verdens rikeste land» ? 

SISTE NYTT

Advertisements