in

Lille Alfred fikk ikke skiftet bleie i barnehagen – se morens reaksjon

Linette Schill fra Borås i Sverige skulle bare hente sønnen Alfred på to år i barnehagen som hun hadde gjort så mange ganger før. Men denne gangen var ikke alt som det skulle være. Alfred gråt og gråt, og Linette merket umiddelbart han luktet av avføring.

En av personalet i barnehagen tilbød seg å ta med Alfred ut og få skiftet bleie på ham før han dro hjem, men nettopp fordi sønnen gråt valgte Linette å bli med inn på skifterommet. Der så hun til sin store forskrekkelse at Alfred fortsatt hadde på seg samme bleie som da han dro hjemmefra – mange timer tidligere!


Linette bruker nemlig et annet bleiemerke enn barnehagen, så det var lett å se han ikke var blitt skiftet på i løpet av dagen. Og det var ganske opplagt han hadde gjort i den samme bleien flere ganger.

– Han var veldig lei seg og gråt. Jeg så han hadde avføring på tøyet på grunn av at bleien var så full den hadde begynt å lekke, forteller Linette til den lokale avisen, Borås Tidning.

Foto: Privat

Alfreds hud var rød og irritert, og flere steder satt inntørket avføring fast på kroppen hans.

– Han ristet av smerte og bare skrek. Vi fikk nesten ikke bort avføringen, den hadde grodd helt fast, forteller Linette.

Da Linette spurte hvorfor det ikke var blitt skiftet på Alfred den dagen, var svaret skremmende. De hadde ikke hatt tid!

Linette valgte å ringe til barnehagesjefen i Borås kommune, men fikk til svar at det var hennes ansvar som mor å sørge for at barnet var ferdig skiftet da det kom til barnehagen om morgenen. I følge Linette kunne hverken hun eller samboeren merke noen lukt fra Alfred, og de mener uansett det vil være for lenge å gå en hel dag i samme bleie.

Foto: Privat

Linette forteller hun vil innrapportere saken til skoleinspektøre.

Etter hendelsen er Alfred tildelt en ny barnehageplass og Linette holder ham hjemme inntil han skal begynne.

– Jeg kan ikke stole på at de prioriterer å skifte på barna, så han skal ikke tilbake dit, forteller Linette.

Barnehagesjefen, Johanna Asp, går offentlig ut og beklager hendelsen.

– Det er kjempetrist og leit. Ingen barn skal gå med samme bleie hele dagen. I det her tilfellet er det skjedd en glipp, noe både jeg og personalet er lei oss for. Barnehagens rutiner er at barna får skiftet bleier en gang om formiddagen og en gang om ettermiddagen, og ellers etter behov, forteller hun til BT.

Barnehagen har nå innført en sjekkliste slik at personalet til enhver tid kan se hvilke barn som skal ha skiftet bleie.

Del gjerne artikkelen dersom du også synes det er trist at barn kan ende opp med å gå i barnehagen hele dagen uten å få skiftet bleie.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Denne videoen vil få deg til å innse viktigheten av amming!

De skulle til en helt vanlig ultralydundersøkelse – Foreldrene ble sjokkert over det den viste!