lørdag, juli 11, 2020

Martine Romørens hjerteskjærende ord om mannens kreftsykdom

Mest lest nå

Fem grunner til at dagens barneoppdragelse er i krise

Den britiske barnepiken Emma Jenner, kjent for realityserier «Take Home Nanny», har delt fem av de viktigste punktene til at dagens foreldre ikke lykkes...

I 2019 ble det kjent at den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren hadde fått kreft.

Romøren oppdaget en klump i hofta og det skulle vise seg å være en kreftsvulst. Den ondartede svulsten viste seg å være såkalt Ewing sarkom. Ifølge Store Medisinske Leksikon er dette en svært sjelden kreftform som bare rammer mellom fem til ti nordmenn hvert år.

Siden den gang har Bjørn Einar vært åpen om sykdommen. Han har hyppig brukt sosiale medier til å fortelle om opp og nedturer. Nå forteller kona, Martine, om hvordan kreftsykdommen til mannen preget de nærmeste.


Kunne dø

Etter 13 cellegiftkurer og 36 strålebehandlinger er tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren endelig kreftfri. Men veien dit var preget av mye usikkerhet.

I et nytt intervju med KK forteller kona om «dødsdiagnosen». De fikk beskjeden på Radiumhospitalet – det var store sjanser for at Bjørn Einar ikke ville overleve.

– Bjørn Einar spurte legen om det var fare for at han kunne dø, og legen svarte: «Ja, det er det stor risiko for», sier Martine til KK og forteller videre om alle tankene som dukker opp i en slik situasjon.

– Da knakk jeg. Min første impuls var: Skal jeg sitte her alene med to små barn? Og huset?

Var gravid

Den vanskelige tiden og sykdommen til Bjørn Einar kom samtidig som Martine var gravid. Paret ventet sitt andre barn. Og i en slik situasjon er det naturligvis enda flere spørsmål som melder seg. Ville Bjørn Einar få treffe barnet? Ville han kunne være med på fødselen?

Bjørn Einar var fast bestemt. Han skulle være med på fødselen. Derfor ble cellegiftkurene timet slik at han skulle kunne klare å delta.

– Jeg tror han greide å stå på beina akkurat idet Fiona (datteren) kom ut, men ikke særlig lenger. Men han jo fikk nesten mer oppmerksomhet fra sykepleierne enn meg! Nye kalde kluter hele tiden, mens jeg måtte rope på et glass vann,» sier Martine til KK, og forteller videre at hun er imponert over Bjørn Einar styrke.

– Bjørn Einar har vært sykt flink og sterk. Jeg har sett at jeg har en mann det virkelig er verdt å holde på. Jeg er veldig heldig som har en mann som tåler så mye motgang», sier hun til magasinet.

Det gikk bra

Og til tross for den lange tiden med behandling, redsel og bekymring så virker alt til å ha løst seg for den lille familien.

Bjørn Einar er erklært kreftfri og nylig var han på tur til Brunkollen med datteren Fiona (9 måneder) i bæremeis. Det hadde han ikke klar for bare noen uker siden.

– Det er ikke lenge siden jeg ble helt katastrofesliten av å gå opp til soverommet i andre etasje. Det er ganske stor forskjell på å få gift og ikke få gift. Så jeg anbefaler ikke gift, sier Bjørn Einar Romøren til TV 2 som er med på den syv kilometer lange turen til Brunkollen.

– Det er litt spøk, men samtidig litt alvor i det, at jeg visste jo ikke om det hadde gått bra å gå opp hit i dag. Det er deilig å komme litt over den kneiken der du faktisk kjenner at det begynner å gå litt fremover. Jeg er jo langt ifra i toppform, men bare det å kunne være i stand til å ta pappapermen, sier han videre.

Den tidligere skihopperen har så vidt begynt å sette seg mål for fremtiden. Første delmål var å komme i form til å ta pappaperm.

– Så blir det å komme seg såpass i form til at du kan komme tilbake til jobben, og få gjort de tingene du vil, sier han, og legger ikke skjul på at det siste året har vært tøft.

– Det var en helt syk følelse av at du bare dro ut en propp, også var det bare ikke energi. Det var 13. mai i fjor, hvis jeg ikke husker helt feil. Så gikk det bare nedover. Jeg trodde ikke at det kunne bli så mye verre, men det kunne det. Så på slutten var jeg ganske sliten, forteller han til TV 2.

Håret begynner også så vidt å komme tilbake. Sveisen er kort og barten er dunete.

– Nå tror folk som ikke vet at jeg har hatt kreft at jeg bare har klipt meg kort, og jeg har fått tilbake litt hår i ansiktet. Først så kom det litt fjortis-bart, men nå har jeg fått nok skjegg til at jeg ser ut som en 19-åring som er klar til å «dimme» fra førstegangstjenesten, sier han.

130,142FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter