Hjem Kjendisnytt Dette overrasket Ola Vigen Hattestad med Mesternes Mester: – Hat og nervøsitet

Dette overrasket Ola Vigen Hattestad med Mesternes Mester: – Hat og nervøsitet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Ola Vigen Hattestad (40) takket ja til Mesternes mester mest for å bli kjent med tidligere toppidrettsutøvere. Ambisjonene på egne vegne var lave, men noe i ham våknet.

Nok en sesong av populære Mesternes Mester er i gang. Etter å ha endt nederst på poeng-lista måtte Linn Jørum Sulland i sin andre natt-test på rad. Uka etter hun slo bryteren Espen-André Berge så vi at hun valgte langrennsløper Ola Vigen Hattestad, som lå nest sist på poenglista, som duellant. Etter en dramatisk kamp i lyssverd-øvelsen ble det til slutt Linn Jørum Sulland som måtte pakke kofferten og ta farvel med gjengen i Mesternes Mester.

Det vi får servert som én uke på TV er i virkeligheten kun ett døgn. Dermed fikk Jørum Sulland to krevende nattester på rappen. I tillegg ble den høydeforskjellen Jørum Sulland hadde med seg da hun møtte Berge snudd på hodet da hun møtte Vigen Hattestad.

– Jeg merket stor forskjell. Reagerer man raskest har man en fordel selv om man er lavere, men man har en fordel med høyden og rekkevidden, forklarer den tidligere håndballspilleren til TV 2.

Ola Vigen Hattestad er tidenes mestvinnende mannlige langrennssprinter 13 verdenscupseirer, OL-gull, to VM-gull, VM-sølv og VM-bronse. Han har også tre NM-gull og ett NM-sølv. Etter en periode med mye sykdom la langrennssprinteren skiene på hylla i 2018.

Avisa Smaalenene skriver at Vigen Hattestad ble spurt om å bli med på det populære tv-programmet rett etter han ga seg som langrenssløper. Den gang takket han nei. Da hans egen karriere som aktiv utøver ble han trener først for Slovenias langrennslandslag, og deretter for de norske kvinnenes elitelag i langrenn. I fjor vinter sa han opp trenerstillingen. Så da han nok en gang ble spurt om han kunne tenke seg å delta i Mesternes Mester passet det bedre.

– Jeg fikk spørsmål rett etter OL. Nå var timingen bedre. Jeg hadde bestemt meg for å slutte som norsk damelandslagstrener og så at jeg hadde tid ledig, forklarer Vigen Hattestad, som etter sesongen takket ja til å bli slovensk landslagstrener igjen.

Som trener har han naturligvis ikke opprettholdt den formen han hadde som eliteutøver. Det merket han i Mesternes Mester.

– Jeg har jo hatt fire år med forfall, og vel så det. Både kondisjonen og styrken har blitt mye dårligere. I tillegg fikk jeg korona på senvinteren. Den satt lenge i og gjorde at jeg ikke fikk trent hardt før ut på våren en gang. Så oppladningen var ikke den beste. Jeg har jo heller ikke sett så mye på Mesternes mester tidligere, siden programmet går på et tidspunkt hvor jeg har vært mye opptatt. Så jeg var egentlig ikke helt forberedt på hva som ville komme av øvelser, annet enn 90-graderen. Den prøvde jeg å legge inn i noen av løpeturene jeg hadde i forkant, forklarer han til Smaalenene.

Da han gikk inn i Mesternes mester var det med lave ambisjoner. Han forteller lokalavisa at han først og fremst tenkte det ville bli morsomt å bli kjent med andre tidligere utøvere.

– Jeg ønsket jo å gjøre det bra også, men jeg ble veldig overrasket over hvor seriøst det ble under konkurransene. Da vi ble introdusert for oppgavene, gikk alle inn i bobla akkurat som man gjorde som aktiv. Det var like mye hat og nervøsitet før hver øvelse som da jeg konkurrerte. Samtidig var produksjonen veldig flink til å trigge konkurranseinstinktet. Så det våknet virkelig i meg igjen. Det var overraskende, sier han i intervjuet.

Denne vinteren er trener for i Slovenias langrennslag. Kona er slovenske Katja Višnar, også hun tidligere langrennsløper.

– Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å bli i Norge, men Roman Beznik inviterte meg til å være med laget i påsken. Jeg har brukt litt tid på å bestemme meg, men jeg har alltid hatt lyst til å komme tilbake til det slovenske landslaget, sier Vigen Hattestad til VG.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com