Den amerikanske langrennsprofilen Kikkan Randall skrev på Facebook denne nå på onsdag at hun nylig har blitt diagnostisert med brystkreft.

– Fargen rosa har startet et nytt kapittel i mitt liv ettersom jeg nylig ble diagnostisert med brystkreft. Selv om vi oppdaget det tidlig og prognosen er bra, vil livet mitt endres i de kommende månedene.

Foto: Facebook

Jeg har returnert til Anchorage for behandling på Providencealaska Cancer Center. Det er en skummelt ting å få vite at du har kreft, og hver eneste dag lurer jeg på hvordan dette kunne skje med meg. Men jeg har lovet meg selv at jeg vil forbli positiv og aktiv og bestemt gjennom hele behandlingen.

Jeg skal bruke like mye styrke og energi mot denne utfordringen som jeg har gjennom hele min karrière.

Jeg begynte på min første runde med kjemoterapi på mandag, omgitt av gode venner og familie. Jeg sørget for å få en treningsøkt på forhånd, syklet til og fra sykehuset, og hadde på meg mine beste sko, skriver Randall på Facebook.

Foto: Facebook

Kikkan Randall avsluttet sin karrière med tre verdensmesterskapsmedaljer, blant annet gull i lagsprint i Val di Fiemme i 2013.

– Det har vært en virkelig fantastisk reise for meg gjennom fem OL, men det var virkelig moro da det amerikanske kvinnelaget ble dannet og vi fikk gull i OL, sa Randall til USA Today etter å ha vunnet gull i Sør-Korea.

Vi ønsker en stor idrettsutøver riktig god bedring gjennom kreftbehandlingen. Du er en sterk kvinne som vil klare dette Kikkan Randall!