in

Ronny Brede Aase forteller om hetsen og viser meldingene han mottar

Ronny Brede Aase og Tuva Fellman
Ronny Brede Aase og Tuva Fellman. Foto: Instagram

Ronny Brede Aase som for tiden er aktuell med programmet «Den store matfesten – Toscana» på Discovery plus forteller nå om hetsen han opplever på sosiale medier.

Ronny som gjennom mange år har jobbet med radio, ble for alvor kjent for oss nordmenn på tv-ruten da han i 2021 lagde programmet «Eit feitt liv».

I serien undersøkte Ronny Brede Aase hvordan han kan leve lenge på tross av at han har «alvorlig fedme».


Samtidig undersøkte han hvordan vi forholder oss til fedme, og han ønsker å få frem at vi er nødt til å slutte påføre enkeltindividet skam for overvekt.

– Verdens forskningsmiljø har skrevet under et felles opprop hvor de sier at nå må vi slutte å påføre enkeltindividet stigma og skam for fedme. Det er så mye mer komplekst og det er så mye mer ved det – du kan ikke lenger tenke på det som: Ah, en tykk person, han eller hun må bare skjerpe seg. Det er så mye mer, sier Aase i et lengre intervju med VG.

Hetses på sosiale medier

Nå opplever Ronny en rekke ubehagelige meldinger som sendes til han på sosiale medier. På historiefunksjonen på Instagram viser han nå noen av de brutale beskjedene han mottar.

View this post on Instagram

A post shared by Ronny Brede Aase (@ronnybaa)

I en av meldingene kan man lese:

«Du har diabetes 2 og lager et program om karbohydrater – jeg syns du er helt for jævlig. Du er den største taperen jeg vet om.»

Foto: Skjermdump Instagram

En annen av meldingene som Ronny har publisert lyder:

«Hei, hold deg til radio. Ekkelt at du hoster et matprogram med det øyet.»

Foto: Skjermdump Instagram

Ovenfor Nettavisen forteller Brede Aase om hvorfor han velger å vise meldingene offentlig.

– Jeg fikk lyst til å dele de to meldingene jeg fikk i forbindelse med programmet fordi jeg blir så overrasket av at folk kan skrive slike meldinger til andre.

Samtidig forbauses han over hva folk får seg til å skrive.

– Jeg blir ikke så støtt av disse meldingene. Jeg blir bare målløs over brutaliteten som står i meldingene, jeg ville jo aldri sagt noe slikt til noen, forteller han.

Ronny forteller heldigvis også at det mest er gode meldinger han mottar – spesielt etter at han valgte å være åpen om hetsen.

– Stort sett får jeg bare kjærlighet fra folk, og etter at jeg delte disse negative meldingene har innboksen eksplodert av fine meldinger, sier han til Nettavisen.

Vi kan ikke annet enn å vise vår støtte til Ronny og hylle han for hans åpenhet rundt meldingene han mottar. Du må gjerne trykke på deleknappen og vise din støtte til Ronny du også. Ingen burde bli møtt med slike ord som han opplever!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Den tidligere russiske presidenten Dmitrij Medvedevs sjokkerende uttalelse

Kjendislege Michael Mosleys tre steg til varig vektnedgang