in ,

Russisk topp-diplomat trekker seg: – Aldri har jeg skammet meg så mye over landet mitt som jeg har siden 24. februar

FB i Geneve foto: konferenzadhs / Pixabay

Den russiske diplomaten ved FNs Genève-kontor, Boris Bondarev, trekker seg i protest mot krigen i Ukraina.

I et avskjedsbrev skriver Bondarev ifølge NRK at «Aldri har jeg skammet meg så mye over landet mitt som jeg har siden 24. februar». Dette var dagen Russland invaderte Ukraina.

– Den aggressive krigen som Putin utløste mot Ukraina, og faktisk mot hele den vestlige verden, er ikke bare en forbrytelse mot det ukrainske folket, men kanskje også den mest alvorlige forbrytelsen mot folket i Russland, skriver han i brevet.


I brevet som også er delt på Twitter skriver han at «en tykk Z krysser ut alle håp og utsikter for et fremgangsrikt og fritt samfunn i landet vårt».

«De som startet denne krigen ønsker seg kun en ting – de vil beholde makten for alltid, leve i pompøse og smakløse palasser, seile i yachter sammenlignbare både i tonnasje og kostnader med hele den russiske marinen, nye ubegrenset makt og total immunitet. For å oppnå dette er de villige til å ofre så mange liv som det kreves. Tusener av russere og ukrainere har allerede dødd på grunn av dette», fortsetter Bondarev som har vært i det russiske diplomatkorpset helt siden 2002, og de siste tre årene som FN-diplomat i Geneve.

Bondarev er den mest høytstående russiske diplomaten som hittil har hoppet av siden invasjonen av Ukraina startet, skriver UN Watch ifølge Dagbladet i en artikkel.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Idar Vollvik

Vollvik dømt til 45 dager fengsel i munnbind-saken – varsler anke

Dronningen feiret femti år på tronen med berg-og-dal-banetur i fornøyelsesparken Tivoli