Forsiden Viralt Seilbåten er 25 meter høy, brua bare 20. Så fikk kapteinen en...

Seilbåten er 25 meter høy, brua bare 20. Så fikk kapteinen en genial idé

-

Det er noe helt eget med båtlivet. Spesielt hvis man da attpåtil nyter det ombord i en seilbåt.

Tenk deg å bare gli stille gjennom vannet, helt lydløst og ubekymret. Inntil man møter en bru da, selvfølgelig. Og masten rager 25 meter høyt, men brua du skal under bare 20.

Der de fleste da nok ville velge å snu, valgte en kaptein en noe annerledes tilnærming til problemet. Og løsningen? Den er like enkel som den er genial.

Kapteinen på denne skuta har tydeligvis vært ute på sjøen mer enn én gang, og med godt sjømannskap og gode kunnskaper om fartøyets egenskaper, skal det mer enn en lav bru til for å stanse seilasen.

Han fyller nemlig to fendere med vann, og når disse da i tillegg er festet i toppen av masten, gjør seilbåten det den er bygget for. Den krenger. En slik båt kan krenge nesten helt over uten at det gjør noe, og med litt forberedelser er det overhodet ikke farlig.

Med fulle fendere og alt mannskap over på en side, rager seilbåten lavt nok til å uhindret forsere brua. Ganske snedig, ikke sant?

LES OGSÅ
John ble mobbet på grunn av størrelsen - Men når han inntar dansegulvet er det ingen som ler

Vel ute på den andre siden tømmes fenderne, båten reiser seg opp som normalt igjen, og seilasen fortsetter.

Du kan se et videoopptak fra operasjonen nedenfor, og del den gjerne så også andre kan se den geniale løsningen på et velkjent problem til sjøs.

LES OGSÅ
Prisbelønnet portugisisk fotograf filmet Lofoten med drone - resultatet er magisk

Populært

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .