Det er noe helt eget med båtlivet. Spesielt hvis man da attpåtil nyter det ombord i en seilbåt.

Tenk deg å bare gli stille gjennom vannet, helt lydløst og ubekymret. Inntil man møter en bru da, selvfølgelig. Og masten rager 25 meter høyt, men brua du skal under bare 20.

Der de fleste da nok ville velge å snu, valgte en kaptein en noe annerledes tilnærming til problemet. Og løsningen? Den er like enkel som den er genial.

Kapteinen på denne skuta har tydeligvis vært ute på sjøen mer enn én gang, og med godt sjømannskap og gode kunnskaper om fartøyets egenskaper, skal det mer enn en lav bru til for å stanse seilasen.

Han fyller nemlig to fendere med vann, og når disse da i tillegg er festet i toppen av masten, gjør seilbåten det den er bygget for. Den krenger. En slik båt kan krenge nesten helt over uten at det gjør noe, og med litt forberedelser er det overhodet ikke farlig.

Med fulle fendere og alt mannskap over på en side, rager seilbåten lavt nok til å uhindret forsere brua. Ganske snedig, ikke sant?

Vel ute på den andre siden tømmes fenderne, båten reiser seg opp som normalt igjen, og seilasen fortsetter.

Du kan se et videoopptak fra operasjonen nedenfor, og del den gjerne så også andre kan se den geniale løsningen på et velkjent problem til sjøs.