Hjem Kjendisnytt Shabana Rehmans gladnyhet etter den siste prøven: – Nå planlegger jeg for framtida

Shabana Rehmans gladnyhet etter den siste prøven: – Nå planlegger jeg for framtida

– Nå planlegger jeg for fremtiden.

I følge Dagsavisen var den en sprudlende Shabana som sto på scenen i Oslo onsdag kveld.

– Jeg har fått en veldig hyggelig nyhet for bare noen dager siden: En meget sensitiv test kan ikke se levende kreftsvulst i kroppen min, fortalte hun.

Takket for støtten

Den norske komikeren Shabana Rehman var nylig aktuell som deltaker i «Farmen kjendis». Nå er hun rammet av bukspyttkjertelkreft.

I en kommentar til Se og Hør i mai kunne Shabana fortelle at det nå ikke er mer legene i Norge kan gjøre for henne.

– Denne uken ble cellegiftbehandlingen avsluttet og onkologene har sagt at de ikke har mer å tilby meg i Norge annet enn smertelindring. Derfor har det vært et ønske å se etter supplerende behandlinger andre steder. Jeg er bare takknemlig for all engasjementet og glad for støtten, sa hun.

Heldigvis har Shabana mange rundt seg som er glad i henne. Og for en tid tilbake startet bestevenninnen en innsamlingsaksjon på Spleis hvor man samler inn penger for at hun skal kunne dra til utlandet for å få behandling.

Innsamlingsaksjonen fikk stor oppslutning og samlet totalt inn 1 122 950,- kroner. Nok til at Shabana kunne dra til Tyskland, hvor hun i midten av juni fikk sin første runde med behandling.

Shabana har valgt å være åpen om sykdommen og behandlingen fra første stund. Hun oppdaterer jevnlig Instagram med hvordan det går. Samtidig blogger hun for Nettavisen. Og i bloggen legger hun ikke skjul på noe.

– Akuttinnleggelser, hjemmesykepleiere som gjør sitt beste og kommer hver natt og gir meg intravenøs væske og næring slik at jeg ikke sulter i hjel. Knivstikkende smerter som kommer som lyn fra klar himmel, blodprøver som viser at jeg må ha blod fra andre mennesker for å i det hele tatt kunne reise meg opp fra sengen, skriver hun i sin siste blogg.

[YouPlaySinglePlayer video=»1040,1872,315090″]

Og fra scenen i Jakobskirken la hun ikke skjul på at innsamlingen er grunnen til at hun i dag er i live.

Shabana Rehman mottok nylig Norsk PENs Ossietzkypris for sitt arbeid for ytringsfriheten

– Det er ingen tvil om at jeg fikk livsforlengende behandling i Tyskland. Jeg lever i dag på grunn av at dere startet denne innsamlingen, sa hun.

Et mirakel?

Intervjuer Alf van der Hagen spurte Shabana fra scenen om det er slik at legene ikke lenger finner spor av kreftceller i kroppen hennes.

– Ja, de bekrefter det, svarte Shabana hvorpå Hagen spurte om ikke det kan omtales som et entydig mirakel.

– De er ikke i tvil. Men jeg vet ikke helt. Dette er såpass ferskt. Skal jeg løpe glad nedover gata og si at jeg er frisk? Det vet jeg ikke helt. Men kampen er ikke over. Jeg har smerteanfall ennå, svarte Rehman og la til:

– Men jeg har fått framtidsbildene tilbake. Nå planlegger jeg for framtida.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com