Hjem Kjendisnytt Shabana Rehmans nye helseoppdatering: – Jeg er her fortsatt

Shabana Rehmans nye helseoppdatering: – Jeg er her fortsatt

Mange har fulgt Shabana Rehmans kamp mot kreften, og gledet seg over hver lille seier den folkekjære komikeren og samfunnsdebattanten har vunnet. Nå kommer hun med en ny oppdatering.

I starten av 2022 ble Shabana diagnostisert med bukspyttkjertelkreft, og fikk beskjed om at det måtte mirakler til om hun skulle leve ut året.

Det er noen uker igjen av 2022. Behandlingen i Norge ble avsluttet allerede før sommeren. Da startet bestevenninnen en innsamlingsaksjon på Spleis for at Shabana skulle kunne dra til utlandet for å få immunterapi.

– Det er håp, selv om prognosen er så dårlig som den er, sa Shabana til Stavrum & Eikeland før hun dro for å få behandling i Tyskland.

I utlandet tilbys kostbar eksperimentell immunterapi i kombinasjon med annen supplerende kreftbehandling.

Immunterapi er behandling som utnytter kroppens eget immunsystem i bekjempelse av sykdommen. Utvikling av persontilpassede kreftvaksiner er dyrt og samlet behandling kan overstige en million kroner.

Det er ellers ingen tvil om at behandlingen er knalltøff for pasienten.

I høst kom det endelig en god nyhet fra Shabana:

– Jeg har fått en veldig hyggelig nyhet for bare noen dager siden: En meget sensitiv test kan ikke se levende kreftsvulst i kroppen min, fortalte hun.

Da hun delte nyheten understreket hun at dette var ferskt.

Det er likevel ikke tvil om at den knallharde kampen mot kreft har tæret kraftig på kroppen hennes. I et intervju med Se & Hør fortalte Shabana nylig at ting ser alvorligere ut igjen: Kroppen hennes sluttet nylig å ta til seg fast føde. Det har redusert henne betraktelig.

Legene på Ahus mener det skyldes at kreften har vokst i magen. Shabana tror forklaringen ligger på det mentale planet – at hun har et anorektisk syndrom. Men uansett – i sum er ting alvorlig nå.

Ny oppdatering

Denne uken kom det en ny oppdatering fra Shabana på Instagram. Hun skriver:

«Jeg er her fortsatt. Det er ikke bare på grunn av turene til Tyskland. Hva er det da? Svarene kommer. Akkurat nå samler jeg alle krefter for å en dag, veldig snart, å fortelle dere hva jeg ser og lærer og som fortsatt holder pust i meg,» skriver Shabana, og fortsetter:

«Det er så fint det jeg ser. Og jeg håper veldig snart å formidle alt dette.
Den innsikten et menneske ser på en slik reise, tilhører oss alle. Det er min overbevisning.»

Blir dokumentar

Produsent av dokumentarfilmen om Shabana Rehman, Anders Graham, sier Graham Film lager serien ferdig uansett hvordan det går.

– Vi vet ikke hvordan det vil gå, men vi tenker positivt. Til siste episoden håper vi at hun er kvitt kreften, sier han til Dagsavisen

Nå har filmselskapet  Graham Film fått 500.000 i støtte fra Fritt Ord til å kunne fullføre dokumentarserien om Shabana.

– Da Shabana fikk kreftdiagnosen i januar, avtalte vi å følge henne gjennom sykdomsforløpet. Da ga legene henne bare noen måneder å leve. Vi har fulgt henne gjennom den første tiden på Ahus, den alternative kreftbehandlingen i Tyskland, og den videre behandlingen her hjemme, forteller produsent Anders Graham til Dagsavisen.

Serien er planlagt til fire episoder på 30 minutter hver. Avisa melder at den skal være solgt for visning på Altibox, og at produsentene er i samtaler med andre visningsplattformer. 

– Filmer så lenge vi føler det er riktig

– Vi filmer henne så lenge vi føler det er riktig, og vi lager serien ferdig uansett hvordan det går. Vi vet ikke hvordan det vil gå, men vi tenker positivt. Til siste episoden håper vi at hun er kvitt kreften, forteller produsent Anders Graham.

Ifølge Graham Films egne hjemmesider er det Vegar Aase som har regi på dokumentaren. I filmen følger vi Shabana i kampen mot kreft, men også arbeidet hennes med ytringskommisjonen, og tildelingen av Ossietzkyprisen tidligere i høst.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com