Hjem Historier fra livet Sykepleieren reddet den for tidlig fødte gutten. 29 år senere dukket han opp på avdelingen – som lege

Sykepleieren reddet den for tidlig fødte gutten. 29 år senere dukket han opp på avdelingen – som lege

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Visste du at den såkalte Neonatal Intensive Care Unit (NICU) redder prematurfødte babyer og hjelper dem i gang med livet på best mulig måte? Det er mange ting som må læres utenfor morens livmor – som å puste, spise og selv holde varmen. Mye for en liten skrøpelig kropp.

Derfor er NICU ikke bare avhengige av avansert utstyr, de er også ekstremt avhengige av godt utdannet personale, som til enhver tid kan sørge for at de små for tidlig fødte babyene alltid har de beste forutsetningene for å klare seg – samtidig som de skal støtte familien emosjonelt i en ofte vanskelig og usikker tid.

Denne historien handler om Dr. Brandon Seminatore, som etter endt utdannelse bestemte seg for å arbeide ved det samme sykehuset som reddet livet hans – da han ble født 12 uker for tidlig.

Det var en sykepleier ved navn Vilma Wong som tok seg av ham, og hun ble gode venner med foreldrene hans – som naturlig nok var svært bekymret for ham.

Så kan vi bare forestille oss Vilmas overraskende uttrykk da hun møtte den nye legen på avdelingen – og hun syntes hun dro kjensel på etternavnet hans. Etter å ha stilt noen enkle spørsmål gikk det så også opp for ham hvem hun var, en opplevelse de ble enige om å dele på sykehusets egen nettside.

– Jeg spurte ham om hans far var politimann, og det ble helt stille. Så spurte han meg om jeg het Vilma, og jeg svatre ja, skriver hun.

Det var en helt utrolig opplevelse for Vilma å møte barnet hun stelte for 29 år siden som voksen mann, og det var minst like utrolig for Brandon å endelig få møte sin reddende engel.

Det hele var en surrealistisk opplevelse for begge, men de er nå glade for at sirkelen endelig er sluttet. Og barnet som ble reddet redder nå selv liv, side om side med sin egen redningsmann.

Å arbeide på en slik avdeling er en utrolig givende opplevelse, for i de aller fleste tilfellene går det bra, og barna vokser opp og blir selvstendige mennesker.

Du kan selv se en video om livet på en slik avdeling nedenfor, og husk å dele, slik at flere kan ta del i denne fantastisk vakre historien. Om den lille gutten som endte opp med å arbeide sammen med sin reddende engel.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com