Liker du å sove på siden? Det skal du bare fortsett med. Og den venstre siden er best! Forskere har nemlig funnet flere helsemessige fordeler ved å sove på siden.

Dr. John Douillard skriver på  LifeSpa at det er særlig hensiktsmessig å sove på venstre side. Forskningen peker på 3 grunner som har innvirkning på helsen din, les bare her:
1. Ryggrad og pust
Å ligge på venstre side er minst skadelig for ryggen din. Hvis du sover på ryggen, legger du press på øverste del av ryggen og hoftene. Over tid kan dette belaste kroppen din.

2. Fordøyelsen
Fordøyelsen din blir bedre av å sove på venstre side, skriver Douillard på LifeSpa. Maten vil raskere bli transportert fra tynntarmen til tykktarmen. Det anbefales også å ta 10 minutters hvile på venstre side etter at du har spist, da fordøyer du  maten bedre!

3. Lymfeknuter
Lymfesystemet sitter primært på venstre side av kroppen. Douillard forklarer at når du sover på venstre side, vil hjertet og milt derfor slappe bedre av.  Dette vil helsen din ha godt av. En langsiktig effekt vil være mindre stress.

Her er det bare å fokusere på venstre side altså! DEL gjerne videre! 🙂

SISTE NYTT