lørdag, august 8, 2020

11-åring ble frisk på mirakuløst vis. Hjernesvulsten forsvant – «nesten ikke til å tro,» sier legene

Mest lest nå

Endelig bevist : Den yngste i søskenflokken er foreldrenes gullunge

Du som er storesøster eller storebror har gjerne alltid mistenkt det, men nå er det altså bevist gjennom forskning. Foreldre skjemmer bort den yngste...

Det verste jeg leser er historier om barn som får kreft. Ingen fortjener å bli utsatt for redselen, behandlingen og usikkerheten en slik diagnose fører med seg. Spesielt ikke barn. Men noen ganger dukker det også opp solskinnshistorier. 

Tidligere har Daily Mail fortalt den sterke historien om 11-år gamle Roxli Doss fra Texas, USA.

Forrige juni ble hun diagnostisert med en alvorlig hjernesvulst. Foreldrene var fra seg av fortvilelse og tok jenta med på fem forskjellige sykehus. Alle var like sikker. Diagnosen ble den samme på samtlige av sykehusene og foreldrene ble fortalt at det fantes ingen behandling for kreftformen Roxli hadde fått.


Ble sjokkert

Jenta ble allikevel satt på strålebehandling, og i september ble legene sjokkert da de studerte bildene etter den siste MR-undersøkelsen. Det var ikke lenger noen spor etter svulsten!

Nå er 11-åringen helt frisk og kan gjøre det hun liker aller best, nemlig å ri på hester.

Prognosene var 9 måneder igjen å leve

Daily Mail skriver at denne type hjernesvulst presser på et område i hjernen som styrer flere viktige funksjoner som pust, søvn og blodtrykk.

Over tid vil svulsten påvirke hjertet, pust, svelg, syn og balanse.

De fleste som får denne type hjernesvulst vil maksimalt leve ni måneder etter at diagnosen er stilt, men mange oppdager ikke svulsten før langt inn i forløpet.

Videre skriver Daily Mail at de første symptomene på en slik hjernesvulst er problemer med gange, syn og balanse.

Høyst uvanlig

Roxli tok en MR-undersøkelse 7 september og fikk svarene av undersøkelsen tre dager senere. De viste ingen spor etter svulsten.

Da jeg først så bildene av MR-undersøkelsen var det nesten ikke til å tro. Svulsten gikk ikke lenger an å se, noe som er høyst uvanlig, sier Dr Virginia Harrod til avisen KVUE.

På bildene nedenfor vises «mirakelet». På bildene til venstre som er tatt før strålebehandlingen kan man tydelig se svulsten. Bildene til høyre er tatt noen måneder senere, og svulsten er sporløst forsvunnet.

Takker høyere makter 

Foreldrene er naturligvis fra seg av glede og kaller det hele for et mirakel.

Vi sier det samme til oss selv hver dag. Gud gjorde Roxli frisk. Vi vet ikke hvor lenge hun vil forbli frisk, men se på henne, hun er helt fin nå, sier de til KVUE.

Hva som gjorde at Roxli ble frisk så raskt vet verken vi eller kirurgene, kanskje er det et sant mirakel? Uansett er det fantastisk å lese om slike saker som ender godt! Del gjerne saken videre om den rørte deg!

130,359FansLik
1,531FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter