Det er nå gått mer enn 20 år siden prinsesse Diana på tragisk vis mistet livet i en trafikkulykke i Paris den 31. august 1997 – men hun vil aldri bli glemt. Hverken av familien eller alle andre som hadde prinsessen så kjær.

I alle disse årene har sønnene hennes, prins William og prins Harry, deltatt på en rekke arrangementer for å hedre morens minne, og de har nå funnet at tiden er inne for en permanent markering. Hun skal få reist en statue til minne og ære for sitt virke.

Og det er ingen hvemsomhelst som har fått det ærefulle oppdraget med å utforme og lage statuen. Kunstneren, Ian Rank-Broadley, er nemlig den samme som har utformet de britiske myntene, hvor blant annet den britiske dronningen, dronning Elisabeth, er avbildet.

Prinsene forteller imidlertid ved en pressekonferanse at de begge har hatt innflytelse på både design og plassering, og at statuen, når den en gang er forventet ferdig i 2019, skal plasseres ved Kensington Palace. Et anlegg som har vært i kongefamiliens eie siden 1600-tallet.

Prinsene håper statuen av moren vil bidra til at folk over hele verden vil huske hvilket godt menneske hun var, og hvor mye hun rakk å utrette den korte tiden hun var prinsesse i England.

Del gjerne hvis du også syntes Diana var et godt menneske og verdt å minnes for all fremtid.