in

22-åringen som er siktet for skytingen på Field’s er varetektsfengslet på psykiatrisk sykehus

foto: Google Maps

Den 22 år gamle mannen som er siktet for skytingen i kjøpesenteret Field’s i København søndag kveld, vil bli varetektsfengslet på lukket psykiatrisk avdeling i 24 dager.

Avgjørelsen falt i Københavns byrett. Det blir ifølge VG også begjært en undersøkelse av hans psykiske tilstand.

Den 22 år gamle mannen er ifølge dansk TV 2 siktet for tre tilfeller av drap og sju tilfeller av drapsforsøk. Tre personer ble drept i skytingen – to 17-åringer og en 47 år gammel mann.

Da han ble pågrepet på Filed’s hadde han ammunisjon på seg og var bevæpnet med rifle.

Den danske TV-kanalen, TV 2, skriver videre at siktede allerede er kjent i psykiatrien. Politiet bekrefter at han dukker opp på flere videoer på sosiale medier.

Politiet vil imidlertid ikke si noe om han tidligere har søkt hjelp i psykiatrien.

VG skriver at siktede skal ha kontaktet kriselinje før skytingen. Det skriver Danmarks Radio som viser til flere kilder som er tett på saken.

Kort tid etter skytingen begynte en serie videoer å blomstre på sosiale medier av en mann som skulle være gjerningsmannen. Her sees han posere foran kamera med en rifle og en pistol, som han tar både opp til tinningen og inn i munnen.

Videoene er siden fjernet, men på en pressekonferanse bekrefter førstepolitiinspektøren at det er den mistenkte som opptrer i noen av videoene, som politiet nå vil ta med seg i det videre arbeidet.

Videoene ble lastet opp på sosiale medier dagen før skytingen, og alle bar tittelen «I don’t care» (jeg bryr meg ikke, red.)

I beskrivelsen av videoene sto det: Quetiapin doesn’t work (Quetiapin virker ikke, red.). Quetiapin er et antipsykotisk legemiddel for behandling av psykotiske tilstander, inkludert schizofreni, bipolar affektiv lidelse og alvorlig depresjon.

Ifølge VG ønsket ikke 22-åringen under fengslingsmøtet å uttale seg om hvordan han stiller seg til siktelsen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

SAS-pilotene går ut i streik – dette gjør du om flyet ditt er kansellert

Klarer du å finne tre sitroner blant kyllingene?