in

Alf Prøysen-klassiker blir julefilm

I helt ny drakt og spill levende finner vi hele Norges teddybjørn i hovedrollen i «Teddybjørnens Jul». Det er Alf Prøysens folkekjære barnesang ”Teddybjørnens vise” som har gitt filmskaperne inspirasjon til neste års store julesatsing fra Nordisk Film.

Innspillingen er nettopp ferdig, og det er bare å glede seg til en fortelling spekket med varme, spenning og humor.

Julen 2022 kommer spillefilmen på kino over hele landet.


Julemagi for hele familien

Det er lille julaften i den koselige byen. Teddy er storgevinst på julemarkedet og sitter syk av lengsel hver gang karusellen går. Han håper intenst at han skal vinnes av en som er rik og gleder seg til å kjøre karusell.

Omtrent samtidig er den vesle jenta Mariann på jakt etter den viktige mandelen til julegrøten. På julemarkedet møter hun Teddy. For Mariann blir det forelskelse ved første blikk og hun satser hele enkrona si i håp om å vinne han. Men hun taper.

Den som kan sangen vet at han vinnes av en annen som er mye rikere enn henne. Men Mariann nekter å akseptere nederlaget. Fast bestemt på å få tak i Teddy legger hun ut på et eventyr som skal sette både henne, Teddy og julaften i fare.

«Teddybjørnens Jul» er en film om å forstå at man er god nok som man er. At penger egentlig ikke betyr noen ting og at det å kjøre karusell med den man elsker kan være det aller fineste i hele verden.

Lys levende teddybjørn

Den tekniske utviklingen på filmfeltet har nå gjort det mulig å lage filmer man ikke tidligere kunne lage.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

«Teddybjørnens Jul» er nettopp en slik film. I filmen blir nemlig teddybjørnen levende! Full av sjarm, varme og med talegavene i behold har han en av de to hovedrollene i filmen.

– Teknologien i Norge har kommet så langt at vi nå kan lage denne type film også her. Vi har sett det tidligere i filmer som «Paddington», «Ole Brumm» og «Petter Kanin». Og nå får vi endelig vår egen. Vi gleder oss til å vise hele Norge en spill levende, varm og morsom Teddybjørn, sier produsent Thea Benedikte Karlsen som lover en film full av julemagi og humor for hele familien.

Skuespillere i toppklasse

På laget som skal sørge for neste års julestemning møter vi blant annet Mariann Hole, Jan Gunnar Røise, Marianne Krogness, Nader Khademi og Kai Remlov. 

Marte Klerck-Nilssen debuterer som skuespiller i rollen som vesle Mariann.

Bak filmen

Filmen er regissert av Andrea Eckerbom, og manus er skrevet av Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg.

Fantefilm Fiksjon AS har stått bak flere store publikumssuksesser de siste årene. I tillegg til de store julesuksessene «Snekker Andersen og Julenissen» og «Den vesle bygda som glømte at det var jul» har selskapet stått bak filmer som blant andre «Bølgen», «Skjelvet» og «Den største forbrytelsen».

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Sykehus-topp: Flertallet av de sykeste er ikke vaksinert

kronprins haakon

Kronprinsen i karantene